Без следа от новия коронавирус – така приключи поредният етап

...
Без следа от новия коронавирус – така приключи поредният етап
Коментари Харесай

Експеримент в Лондон не намери коронавирус в транспорта

Без диря от новия ковид – по този начин завърши следващият стадий от огромно взаимно изследване на Лондонския имперски лицей и компанията, която дава отговор за метрото и рейсовете в английската столица. Експерти изследваха както въздуха в транспортните средства, в метростанциите, по този начин и полепналото по повърхностите,.

Струпванията на хора в транспортните средства обичайно се смятат от управляващите за рискови, а през последните месеци понижиха доста и искащите да употребяват публичния превоз. За неносене на маски или неправилната им приложимост на всички места има и солени санкции.

От началото на пандемията компанията „ Транспорт ъф Лондон “ почиства преносимия си състав по-често, като се употребяват дезинфектанти, подобаващи за болнични условия. Предстои и монтиране на станции за обеззаразяване посредством UV лампи. Намален е потенциалът на транспортните средства за да няма навалица, а с новата карантина в Англия влакове и рейсове се движат празни.

За момента не може да се каже дали намалелият пътникопоток и противоепидемичните ограничения са повода, или фактически COVID-19 не е чак толкоз прихватлив в автобуса, само че резултатите са налице. „ В течение на четири месеца, на всеки четири седмици са вземани проби от въздуха на метростанциите и в рейсовете, а също и проби от повърхностите. Неотдавна бяха оценени резултатите от втория стадий от опита, извършен през октомври. Резултатът, сходно на предните месеци, се оказа негативен – учените не откриха следи от вируса “, се показва в материала.

Екипът, претрупан с изследването, се е постарал оптимално да възпроизведе пътя на елементарния жител – с натискане на копчета на машини за билети, улавяне за дръжки, потребление на ескалатори и асансьори, седене на седалки и така нататък Въздухът е ревизират с устройства, обработващи по 300 литра в минута.

Подобни проучвания за заплахите в публичния превоз се вършат и в Азия, като в Хонконг, Сингапур и Токио рисковете за оценени като невисоки, само че при носене на маски. В Германия „ Дойче Бан “ откриха повече свои чиновници с антитела измежду тези, които нямат пряк контакт с пасажерите.

Експертите акцентират, че занапред има да научим доста за механизмите на заразяване с ковид, включително - и по пътя за работа или учебно заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР