Без следа от извършителите, опитали да ограбят над един милион

...
Без следа от извършителите, опитали да ограбят над един милион
Коментари Харесай

Без следа от извършителите, опитали се да ограбят над 1 млн. лв. от видинска поща

Без диря от причинителите, пробвали да ограбят над един милион лв. от Централната поща във Видин. Трезорът на институцията е нападнат рано тази заран.

Трима маскирани и въоръжени са влезнали в пощата и са пробвали да разбият трезора, в които са съхранявани парите за пенсиите в града. Опитът за обир е несполучлив, а причинителите съумяват да избягат.

Хронология на събитията :

Извършителите нападат пощата към 5 ч. сутринта през страничния ѝ вход. Достъпът беше отцепен с полицейска лента през съвсем целия ден, до момента в който продължаваха огледите и разпитите на чиновници.

Информацията все още е за трима въоръжени и маскирани, които не съумели да изнесат парите заради „ щастлива случайност “, съгласно прокуратурата.
Снимка: btvnovinite.bg
Цел на грабежа са пари, предопределени за погашение на пенсии – общо над един милион лв., оповестиха проверяващите. Единственият им охранител тази нощ е чиновник на външна компания, намирал се по това време в едно от пространствата.

Охранителят е обезвреден и заключен с белезници. Колегата му - Валентин, схваща за станалото, когато идва да поеме дневната си промяна. Обясни, че сътрудника му е прегледан от Спешна помощ, бил е с нараснало кръвно налягане.

Разследването :

Сигнал за нерегламентиран достъп до постройката подава сензор на охранителната компания, само че какво тъкмо стопира причинителите по пътя им назад, дружно с парите, от прокуратурата към този момент не прецизират.
Снимка: btvnovinite.bg

„ По една щастлива случайност грабежът е останал незавършен. Това, което желая да подчертая е, че по първични данни се установи ужасяваща безнаказаност от страна на Български пощи при съхранението и опазването на средствата “, разяснява Владислав Влашев, зам.-окръжен прокурор и представител на Оперативна програма – Видин.

От Пощите пък отвърнаха, че изнасянето на точната сума на паричния оборот от прокуратурата е неприемливо. Според отговорника по сигурността, при съществуването на сложни ограничения за отбрана, повече от един охранител не е нужен.

Акцията по издирването на причинителите продължи през целия ден.
Що се отнася до записите от камери, на които се разчита за идентифициране на причинителите, то това са единствено тези от вътрешната страна, защото постройките в региона нямат такива или пък нямат видимост до тук. Неслучайно се работи и по версията за вътрешен осведомител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР