Без сериозни инциденти протича изборният ден, посочват от МВР. Гражданите могат

...
Без сериозни инциденти протича изборният ден, посочват от МВР.
Гражданите могат
Коментари Харесай

МВР: Без сериозни инциденти протича изборният ден

Без съществени произшествия протича изборният ден, показват от Министерство на вътрешните работи.

Гражданите могат да оповестяват за нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към активността на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на особено отворените телефонни линии и електронни пощи по места в регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

От началото на акцията до 15.30 часа през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са получени общо 1649 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.

От началото на изборната акция досега са формирани 159 досъдебни производства /45 бързи и 114 - по общия ред/, от тях 140 - са за нарушение на политическите права на жителите и 19 - за други нарушавания, свързани с изборния развой. Данните са динамични.

Към 15 часа на днешния ден звената „ Български документи за идентичност " в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 477 удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. От 24 октомври досега те са 1350.

Нормална е ситуацията по граничните пунктове. При основаване на предпоставки за формиране на колони от транспортни средства чиновниците от Гранична полиция имат подготвеност за въвеждане на облекчени инспекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР