Без съмнение Иван Вазов е най-популярната фигура в историята на

...
Без съмнение Иван Вазов е най-популярната фигура в историята на
Коментари Харесай

Издават писмата на Вазов навръх 100-годишнината от смъртта му

Без подозрение Иван Вазов е най-популярната фигура в историята на българската литература. Творчеството му е събрано в цели 22 тома, само че една част от него е релативно непозната за българския четец - неговите писма.

Именно през днешния ден, когато честваме 100 години от гибелта на писателя, съдружие „ Българска история " издава книга с най-интересното от епистоларното му завещание.

Писмата са обособени в 20 раздела, според от техния получател, а подборът им е сбъднат от един от най-изтъкнатите откриватели на българската литература - проф. д.ф.н. Николай Чернокожев, описват издателите.

Поместената преписка обгръща всички стадии от живота на Вазов - годините в емиграция; интервала, в който той се открива в Източна Румелия; както и завръщането му в София. Тя е разнообразна по своя темперамент - могат да се срещнат както известия в чисто настоятелен звук, по този начин и такива, засягащи персоналния живот на писателя.

Читателят ще надникне и в работното всекидневие на създателя и ще стане съпричастен с писмата до членовете на неговото семейство и Евгения Марс. Не са пропуснати и специфичните послания по отношение на юбилейните му празнувания, допълват от „ Българска история ".

Книгата ще бъде налична в книжарниците в края на актуалната седмица, а по-нетърпеливите към този момент могат да я поръчат и онлайн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР