Без съмнение е един от най-качествените чужденци, играли в родния

...
Без съмнение е един от най-качествените чужденци, играли в родния
Коментари Харесай

Курьор пред Sportal.bg: Илиан Илиев ми даде повече свобода и затова бележа

Без подозрение е един от най-качествените чужденци, играли в родния шампионат. Футболистът на се показа извънредно мощно през есенния дял на сезон 2020/21 и сега е водач измежду голмайсторите. В 15 мача Курьор означи 15 попадения, което го трансформира в най-важния футболист на " моряците ". Ето какво показа полузащитникът в изявление за Sportal.bg .

Здравей, Матиас! Преди всичко желая да те попитам по какъв начин си? - Здравей, добре съм, благодаря! Видях фамилията си по време на празниците и съм благополучен, че към този момент започнахме подготовка за новия полусезон.
Каква е атмосферата в тима на Черно море? - Атмосферата е добра. Осъзнаваме добре, че би трябвало да се подготвим хубаво и упражняваме крепко.
Как би оценил представянето на Черно море през първия полусезон? - Първият полусезон можеше да бъде доста по-добър за нас. Загубихме някои мачове, в други пък завършихме наедно, а в тях трябваше да победим. Надявам се, че напролет ще бъдем доста по-добре.
Направи доста мощна есен и сега си водач измежду голмайсторите в шампионата. Доволен ли си от твоето показване? - Във всеки мач се пробвам да оказа помощ на тима си. Разбира се, че съм благополучен, когато означавам голове, само че мисля, че мога да оказвам помощ още повече.
Отбеляза 15 гола в 15 мача. Поставил ли си си някаква цел и какъв брой попадения би желал да отбележиш? - Не съм си поставял число, което да преследвам. Просто желая да играя колкото е допустимо по-добре.
какъв метод работата ти с спомогна за израстването в играта ти? - Той ми даде доста повече независимост в офанзива. Особено в последните 35 метра от терена. Мисля, че това ми оказа помощ доста.
Какво мислиш за равнището на футбола в България спрямо първия ти престой тук? - Мисля, че топ тимовете са по-добри. Имам поради, ЦСКА и. Битката за купата е сериозна, а също по този начин мисля, че по-младите футболисти са по-добри спрямо преди. Мисля, че равнището на футбола в България се повишава.
Можеш ли да отличиш някого от чужденците в шампионата ни? - Има положителни чужденци като,,,,, Алиун Фал, и Оливейра.
Скоро следва да бъде определен " Футболист на годината ", а в анкетата се гласоподава и за най-хубав чужденец. Очакваш ли да получиш премията? - Не мога да знам (смее се). Мисля си обаче, че ще дадат премията на някого от чужденците, играещи в огромните клубове. Когато играеш в огромен клуб, това оказва помощ доста и е обикновено. Разбира се, че ще бъда благополучен и горделив, в случай че изберат мен.
В момента Черно море се намира на седма позиция във краткотрайното класиране. Имате ли сили да се преборите за Топ 6? - Имаме качествата и тима да го създадем и по тази причина мисля, че сме способни.
В друго изявление споделяш, че като по-млад си мечтаел да играеш за. Сега замисляш ли се за трансфер в чужбина? - За момента съм футболист на Черно море. Трансферният прозорец е отворен, само че съм съсредоточен напълно върху тима си. Ако се случи нещо за трансферния пазар, ще помисля и ще взема решение. В момента мислите ми са ориентирани към Черно море.
Получавал ли си оферти за трансфер от Топ клубовете в страната? - Не! Нито от България, нито от чужбина.
В момента почитателите липсват по трибуните, само че не мога да не те попитам какво мислиш за расизма. Има ли расизъм в България? - Навсякъде по света има глупави хора. Във Варна се отнасят добре към мен и в никакъв случай не съм имал проблеми. Разбира се, по другите игрища е имало случаи, само че избирам да давам отговор с играта си.
В края на предходната година всички бяхме разтърсени от новината, че Никола Спасов е умрял в резултат на затруднения от COVID-19. Как се почувства, като научи за това и какво беше Никола Спасов за теб? - Той беше моят български татко. Бях извънредно печален и не преставам да съм печален. Феновете демонстрираха голямо почитание към него, а той направи доста за мен и Черно море. Никога няма да го забравим.
Тази година шампионатът ни наподобява доста равносилен. Кой ще стане първенец? - Мисля, че и тази година Лудогорец ще завоюва купата. Ако не наподобяват по този начин, както изглеждаха преди, следващата година може и различен да победи.
Има ли нещо, за което съжаляваш? - Трябваше да се оженя по-рано (смее се).
Във връзка с това - Семейният живот усъвършенства ли те по няакъв метод? - Много съм благополучен и сега имам повече отговорности. Искам да бъда най-хубавият в очите на моята брачна половинка. Тя ме усъвършенства по този метод.
С какво мислиш да се занимаваш след края на своята кариера? - Отварям бизнес във Франция и не знам дали въобще ще бъда в света на футбола.
В края на нашето изявление ти давам опцията да кажеш нещо на футболните почитатели у нас и най-много на последователите на Черно море. - Искам да ви благодаря за всичко! Липсвате ни по стадиноите и се надявам, че всички футболисти и почитатели са разбрали какъв брой е значимо да бъдем дружно на стадиона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР