Без съмнение Доналд Тръмп е поръчал да ме убият, казал

...
Без съмнение Доналд Тръмп е поръчал да ме убият, казал
Коментари Харесай

Мадуро: Доналд Тръмп е поръчал на правителството и мафията в Колумбия да ме убият

„ Без подозрение Доналд Тръмп е поръчал да ме убият, споделил е на държавното управление на Колумбия, на колумбийската мафия, да ме убият. Ако нещо се случи с мен, то Доналд Тръмп и президентът на Колумбия Иван Дуке ще носят отговорността “.
 Съединени американски щати дадоха на Гуайдо достъп до част от сметките на Венецуела  Кремъл: Военна интервенция на трети страни във Венецуела е неприемлива
Това съобщи президентът на Венецуела Николас Мадуро, който даде изявление за РИА Новости на фона на комплицираната обстановка в страната, откакто опозиционерът Хуан Гуайдо се разгласи за краткотраен президент. Това раздели интернационалната общественост – Русия и Турция поддържаха Мадуро, а Съединени американски щати, Канада и редица латиноамерикански страни също поддържаха Гуайдо.

Мадуро показва, че в стъраната има добра система за отбрана, а още повече се надява на отбраната на Бог, който по думите му ще му даде дълъг живот.

Той отхвърля да отговори на въпроса дали разчита на помощ на частни охранители. В друга част от изявлението му е заложен въпрос и за това дали получава помощ от частни охранителни служби от Русия.

Става въпрос за съветски наемници, които съгласно медийни изявления са пристигнали във Венецуела през последните дни. Смята се, че те са свързани с групата „ Вагнер “, чиито членове са някогашни бойци и се допуска, че са взели участие в задачи с съветски сили в Украйна и Сирия. По информация на водача на клон на паравоенната организация „ Казаците “ Евгени Шабаев става дума за към 400 бойци.

Мадуро заобикаля въпроса, като споделя единствено, че поддържа връзка с съветския президент Владимир Путин, който преди дни му е заречен усилване на съдействието сред двете страни в региона на стопанската система, търговията, нефта, газа, военното дело.

„ В частта с военното съдействие имаме съветска техника от най-високо равнище, най-съвременни системи на въоръжение се намират във Венецуела, те са добре разгърнати, целият ни личен състав работи, той е минал подготовка в Русия. Имаме доста положително съдействие с Путин във военната сфера “, изяснява Мадуро.

На въпрос дали счита да желае някакво ново оръжие той дава отговор, че постоянно има проекти да задълбочаване на съдействието, с цел да усъвършенства въздушната защита, артилерията и ракетната техника в страната, като ново оръжие идва всеки месец.

По мотив глобите на Съединени американски щати против венецуелския държавен петролен монополист PDVSA и американското ѝ отделение Citgo Petroleum и дали те крият опасности за Русия Мадуро уточни: „ PDVSA е дружество на суверенна страна и тъй като сме две самостоятелни страни, реализираме бизнес, вложения и осъществяваме огромни планове по рандеман на петрол. Всичко ще бъде наред, бизнесът сред Русия и Венецуела в региона на нефра и газа е предпазен с ризница “.

Николас Мадуро разяснява и претекстовете за действиеята на Съединени американски щати. По думите му главният претекст са благосъстоянията на Венецуела – петрол, злато, газ, алмази, питейна вода, алуминий, желязо. Друг претекст съгласно него е да унищожи концепциите и образеца на Симон Боливар.

По мотив настояването на редица страни за осъществяване на нови избори в страната Мадуро разгласи:

" Това е нелепост на част от страните, които са под политиката на Доналд Тръмп. Ние се връщаме към неоколонизма, когато от една европейска столица, от Вашингтон заповядват на страна в Азия, Африка, Латинска Америка, Карибския басейн,, на която и да е страна. Но кои са те, че да вземат решения за протичащото се тук? Аз получих 68% от гласовете на гласоподавателите. Аз победих законно, организирахме избори благодарение на транспарантна електронна система, с интернационално наблюдаване. Не одобряваме ултиматум от никого в света, не одобряваме да сме шантажирани. Президентските избори във Венецуела се състояха, а в случай че империалистите желаят нови, да почакат до 2025 година “.

На въпрос дали е подготвен да се срещне с Тръмп, с цел да обсъдят обстановката, Мадуро отговори, че през годините е правил опити за разговор и доближаване макар разликите и имало признаци за такава опция, само че съветникът на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън му забранил.

„ Аз съм подготвен да приказвам с Доналд Тръмп персонално, в Съединени американски щати, Венецуела, където желае, на каквито и да е тематики, на които желае. Още повече – аз съм уверен, че в случай че се забележим и поговорим, обстановката ще се промени. Но мисля, че няма да ни разрешат. Ще изчакаме, ще бъдем търпеливи “, споделя той.

Попитан дали е желал финансова помощ от Москва и Пекин в последните дни, Мадуро изяснява, че трите страни имат положителни финансови връзки и разчита на поддръжката на Русия и Китай за икономическото развиване на Венецуела.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР