Без съгласие за увеличение с 20% на заплатите на служителите

...
Без съгласие за увеличение с 20% на заплатите на служителите
Коментари Харесай

След срещата с премиера въпросът за увеличението на заплатите в МВР остава висящ

Без единодушие за нарастване с 20% на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи завърши срещата при премиера Кирил Петков, предава БНР. Министър-председателят е декларирал, че сега няма опция заплатите да бъдат увеличени и е предложил това да се случи след актуализацията на бюджета през лятото. Председателят на синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Венцислав Станков съобщи, че това е неприемливо:

" За страдание... и през днешния ден по-скоро има схващане, само че няма решение за увеличение на възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи с 20%. Категорично ни бе декларирано, тъй че въпросът остава провесен “.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров разяснява, че КНСБ упорства за нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи:

" Доходите, няма ангажимент за нарастване, както чухте. Ние продължаваме да желаеме и за частния бранш, най-малко да се компенсира инфлацията “.

Служителите в Министерство на вътрешните работи резервират готовността си за протестни дейности, като не е изключено по време на второто четене на Бюджет 2022 в Народното събрание да има ефикасен митинг. 

Преди ден синдикатът на пожарникарите " Огнеборец “ се срещна и с финансовия министър Асен Василев. След срещата ръководителят на синдиката Венцислав Станков разгласи, че има вяра да бъдат открити пари по перо " личен състав “:

" МФ чака от Министерство на вътрешните работи проект за промени във вътрешното министерство. Ако в рамките до месец или най-късно до края на март бъде препоръчан подобен проект със съответните стъпки в кратковременен и в дълготраен проект, тогава имам уверението на министъра, че към този момент ще почват да се отпускат планувани средства и за нарастване на възнагражденията “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР