Без съдбовни решения на СъветаСтраните трябва да се борят с

...
Без съдбовни решения на СъветаСтраните трябва да се борят с
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС изпратиха Меркел с овации

Без съдбовни решения на Съвета
Страните би трябвало да се борят с дезинформацията за имунизациите

Брюксел ще изследва енергийния пазар за операции

Европейските водачи приветстваха, изправени на крайници, немската канцлерка Ангела Меркел, на срещата си на върха в Брюксел, която е нейната 107-а и последна, след близо 16 години на власт, оповестиха международните организации.

“Надявам се, че няма да се разсърдите за тази гала за вашата последна среща на върха”, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Срещите на 27-те “без Ангела, са като Рим без Ватикана или Париж без Айфеловата кула”, добави той.

Шарл Мишел приветства “мъдростта” на немската канцлерка, която ще липсва на европейците “особено в деликатни периоди”. “Вие сте монумент”, посочи ръководителят на Европейския съвет.

Европейските водачи одобриха изводи за пандемията с COVID-19, в които се упорства за битка с дезинформацията против имунизациите. В документа се споделя, че ситуацията в някои страни членки остава доста съществено.

“За да се увеличи още повече броят на имунизираните в целия съюз, следва да се засилват напъните за превъзмогване на съмненията за имунизиране, в това число посредством битка с дезинформацията, по-специално в платформите на обществените мрежи. Необходимо е да продължим да демонстрираме зоркост за появяването и разпространяването на възможни нови варианти”, се акцентира в декларацията.

Лидерите одобриха и изводи за скока на енергийните цени, в които приканват комисията и страните членки неотложно да употребяват всички налични принадлежности в кратковременен проект в помощ на най-уязвимите консуматори и компании. Те упорстват Еврокомисията да изследва действието на енергийния и газов пазар, както и системата за търговия с излъчвания.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР