Без резултат завърши срещата на посланиците на страните членки на

...
Без резултат завърши срещата на посланиците на страните членки на
Коментари Харесай

Срещата на ЕС за нови санкции и петролно ембарго срещу Русия завърши без резултат

Без резултат приключи срещата на посланиците на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел, на която трябваше да се разиска новият пакет наказания против Русия, който да включва поетапна възбрана за вноса на съветски нефт и петролни артикули до края на тази година. Предстоят нови срещи по тематиката, само че не се прецизира по кое време, съобщи БНР.

Няколко страни, измежду които и България, желаеха изключение и удължение на периода на импорт на съветски нефт. Мотивите на Унгария, Словакия и Чехия са, че нямат достъп до море и не могат да внасят нефт по различен метод, с изключение на посредством тръбопровода " Дружба " от Русия.

Нагласите бяха трите страни да получат по-дълъг период от края на тази година. Очакваше се Брюксел да им позволи да осъществят последователно прекъсване на вноса на съветски нефт до 2024 година, само че за София сходно изключение не се планува.

Не е ясно за какво се е провалила днешната среща, само че по-рано ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски съобщи, че в случай че пролонгация не бъде получена, България може да наложи несъгласие на общото решение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР