Без реформи в здравеопазването ще има елит, който може да

...
Без реформи в здравеопазването ще има елит, който може да
Коментари Харесай

Петър Галев: Без реформи в здравеопазването ще има елит, който може да се преглежда и маргинали, без достъп до лекари

" Без промени в опазването на здравето ще има хайлайф, който може да се преглежда и маргинали, без достъп до лекари “, съобщи в предаването  " България, Европа и светът на фокус "  по  Радио " Фокус "  изпълнителният шеф на CredoWeb.bg Петър Галев.

" Трябва да престанем да мрънкаме за всяко нещо при посещаване при лекаря, тъй като тези хора са доста натоварени и ние не би трябвало в допълнение да ги досъсипваме ", добави той.

По думите му също по този начин би трябвало все един от нас да стартира да си обръща повече внимание на здравето, а не да търси да упреква някой различен. " Ние би трябвало да вървим съзнателно и питаме лекаря по какъв начин да се лекуваме, а не вървим при него, да го употребяваме като диспечер за направление ", сподели още Галев.

" Парамедиците се образоват. На един стадий ще бъдем принудени здравното образование да стане модулно и да не е наложително да станеш доктор от раз, а да изкараш настрана модули през кариерата си. Нашите лекари се ценят доста поради високото здравно обучение ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР