Без реална работа на Столичния общински съвет няма да има

...
Без реална работа на Столичния общински съвет няма да има
Коментари Харесай

Новите столични общинари притеснени да не влязат в спиралата на Народното събрание

Без действителна работа на Столичния общински съвет няма да има бюджет, няма да има комисии . Ще се повтори всичко, което видяхме в Народното събрание преди време. Toва съобщи Вили Лилков, общински консултант от " Синя София " пред БиТиВи.

Според него към момента множеството от хората в СОС към момента са в предизборна тресчица и тя би трябвало да се изживее. Въпросът може да се реши единствено от ПП/ДБ от една страна, или настройка с Българска социалистическа партия, или с ГЕРБ. Основните политически играчи би трябвало да седнат на масата и да договарят, би трябвало да се не помнят предизборните заклинания, прикани Вили Лилков.

За ръководител на СОС би трябвало да застане човек, който да се употребява с доверието на по-голямата част от общинския съвет - с болшинство. С договаряния и написани съглашения, би трябвало да се избере ръководителят на Столичния общински съвет, изясни Лилков, който не отговори дали той би станал ръководител на СОС. Когато се поема политическа отговорност, се приказва по тази причина и кой за какъв сектор ще дава отговор.

Той посочи, че до края на месеца общинарите би трябвало да бъдат подготвени с проект сметката за чистотата на София.

Вили Лилков е щастлив, че има повече общи неща с политическите сили на всяка една от партиите в Столичния общински съвет.
 Новите столични общинари си избират ръководител след седмица размисъл
Новите столични общинари си избират ръководител след седмица размисъл

На балотаж излязоха един против различен Борис Бонев, повдигнат от ПП/ДБ/СС, и Диана Тонова от БСП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР