Без разисквания, чрез явно гласуване и с единодушно приети процедурни

...
Без разисквания, чрез явно гласуване и с единодушно приети процедурни
Коментари Харесай

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

Без разисквания, посредством очевидно гласоподаване и с единомислещо признати процедурни правила депутатите избраха за ръководител на 47-то Народно заседание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".

Това бе и първото направено предложение от името на ПГ на Политическа партия от съпредседателя Кирил Петков - да бъде определен Никола Георгиев Минчев. Той показа автобиографията му - приключил право в СУ, стаж като юрист, потвърдил се като отличен експерт, " несклоняем герой за дела ", с дейна гражданска позиция. " Вярвам, че тези негови качества и образованието, честността, постоянството, ще допринесат още веднъж 47-то Народно събрание да служи за триумфа на България ", сподели още Петков.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи предложи отмора от 30 мин, с цел да бъдат премислени кандидатури, само че след нея Движение за права и свободи не предложиха такава. Още една кандидатура бе препоръчана от трибуната - на ПГ на партия " Възраждане " предложиха за ръководител Цончо Томов Ганев, приключил Стопанска академия в Свищов, предприемач, занимаващ се с частна активност, имащ непримирима позиция, постоянно стоял наедно с партията за българщината и който ще може да съставлява институцията на парламентаризма в 47-то Народно заседание.

След гласоподаване - първо на кандидатурата на Минчев - " за " бяха 158, въздържаха се 72 депутати, срещу беше един.

За Ганев гласоподаваха " за " 13 депутати, срещу 91, въздържали се 88.
 Политическа партия оферират Никола Минчев за ръководител на Народното събрание
Политическа партия оферират Никола Минчев за ръководител на Народното събрание

" Демократична България " чака предлагането им

Днес се слага началото на парламентаризма на 47-то Народно заседание, а Народното събрание би трябвало да подсигурява правата и свободите на жителите. Трябва да оправдаем доверието, сподели Минчев в първите си думи пред народните представители. Подчерта, че настройките на обществото са да се изведе България на справедливо челно място в Европа.

С избора на обединенията гласоподавателят даде явен знак за екипна работа, длъжни сме да се съобразим с волята му, тук ще има разнообразни визии, само че дано ги посрещаме с обща воля и качествена и рационална полемика. " Да се работи в 47-то Народно заседание и в границите на 4-годишен мандат да възвърне духа на взаимното съгласие, прикани Никола Минчев.

Приемете голямата ми благодарност за достойнството да съм ръководител на Народното събрание. Тази чест е изключително огромна, ще работя и имам вяра, че всички дружно ще работим това да е място за диспути и полемики, в които да се основават закони, които да оказват помощ на развиването на страната и да я създадат пълновръстен член на Европейски Съюз, сподели още той.

Да живеем в една по-добра България - това е смяната, за която всички мечтаем, сподели в словото си Минчев.

Новите зам.-председатели на Народното събрание

За зам.-председател на Народното събрание Политическа партия предложи Мирослав Иванов от Ямбол, приключил Икономика и Право в СУ, предан на специалността за построяването на нова съвременна България. Кирил Петков счита, че " професионалните и персонални качества на Мирослав ще покачат духа на активността в Народно събрание ".

Десислава Атанасова предложи от името на ГЕРБ/СДС Росица Кирова. Припомняме, че тя бе зам.-председател и в предходния парламент.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи предложи на новия ръководител Никола Минчев да е пръв измежду равни, да се отнася с еднообразно почитание към всички ПГ, защото залата е виждала ръководители, " симпатизирали на някоя група ", както и да съблюдава правилника. Накрая предложи Мукаддес Налбант, приключила Философия, работила в МОН като зам.-министър и зам.-председател на 45 и 46 Народно събрание.

За зам.-председател Българска социалистическа партия предложи Кристиан Вигенин. Има Такъв Народ предложи за зам.-председател предходния ръководител на Народно събрание - Ива Митева. Демократична България предложиха Атанас Атанасов, а Възраждане - Цончо Ганев, който бе препоръчан и за ръководител.

Без разисквания и след гласоподаване накуп препоръчаните кандидатури бяха определени с 239 гласа.

Парламентът избра и секретари и дефинира имената и управленията на парламентарните групи, след което първото съвещание на Народното събрание бе необуздано от Никола Минчев. Председателят прикани за обща фотография на всички депутати от 47-то Народно събрание, част от тях обаче не схванаха и си потеглиха. Снимка си направиха обаче в залата народните представители от Демократична България. След известна блъсканица депутатите още веднъж се върнаха в залата и по-голямата част от тях си направиха общо фото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР