Без Продължаваме промяната ние не можем да дадем решение на

...
Без Продължаваме промяната ние не можем да дадем решение на
Коментари Харесай

При нови избори ДБ ще прецени след проучване и разговори дали да се яви с ПП, съобщи Сандов

Без " Продължаваме промяната " ние не можем да дадем решение на актуалната рецесия, тъй като те са най-голямата политическа група и, в случай че ние опитаме да образуваме държавно управление отвън тях, това няма да е нещо, което на нас ще ни харесва, първо, второ - което ще бъде харесвано от българските жители, и трето - няма да дава отговор на правилата, които ние сме си сложили. Това сподели вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в ефира на Българска национална телевизия.

Сандов уточни също, че Демократична България е поредна в правилата си, дейностите си и политиките, които е декларирала.

По думите му " Демократична България " сигурно ще направи всичко допустимо за реализирането на третия мандат за сформиране на държавно управление, само че без да минава границите, които политическата групировка в никакъв случай не е прекрачвала. " За разлика от ГЕРБ да вземем за пример, които дълги години, спомняме си - сутринта водачът на ГЕРБ споделя едно, на обед то към този момент е друго, вечерта може може да е или върнало се на първото, или сменило се на трето нещо, напълно друго ", разяснява той.

Борислав Сандов означи още, че за Демократична България е значимо да има работещ парламент и болшинство, което застане зад избрана смяна .

Той уточни също, че Народното събрание има доста работа до края на годината. " Уви, два месеца, през които той няма да работи, ще бъдат проблематични. Те могат да са проблематични от позиция на приемане на промени, свързани с Плана за възобновяване, може да са проблематични от позиция на несъблюдение на европейското законодателство, обвързвано с наказателни процедури и така нататък ", добави Сандов.
 Румен Радев няма да бърза: Има още работа
Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат признати закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност

Той счита също, че няма процедурно бавене от страна на президента Румен Радев. Според Борислав Сандов, в случай че се избърза, възможните предварителни избори ще са през септември, когато доста хора още няма да са се върнали от морето и изборната интензивност ще е доста ниска.

" За нас е по-добре този парламент - в случай че няма опция да се направи държавно управление в границите на този парламент, то най-малко да довърши някои от стартираните към този момент начинания и да отидем на избори при започване на октомври ", посочи той.

Няма едно ясно очевидно решение, което ще се появи след тези избори, което да сътвори един доста сериозен комфорт, счита Сандов.

По думите му, в случай че се стигне до предварителни избори, Демократична България ще организира задълбочено изследване и диалози с Политическа партия и по-късно ще реши дали да се яви на вота дружно с тях .
 Демократична България подготвени да приказват с всеки за сформиране на кабинет
Демократична България подготвени да приказват с всеки за сформиране на кабинет

Тази зима руснаците могат да спрат газта и ще стане мъчно, призна Христо Иванов

Във връзка с възможни диалози на Демократична България с Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление с третия мандат, той съобщи: " Най-големият проблем, довел до разпадането на миналата коалиция и предходното ръководство е, е Слави Трифонов, който е изолиран в дома си, надалеч от политическите диалози, неучастващ директно в съдружните препоръки. "

Сандов дефинира държание на Трифонов като непредвидимо, само че не изключи опцията за диалог с него.
 Слави Трифонов съди Кирил Петков
Слави Трифонов съди Кирил Петков

Размерът на желае е 50 000 лева

Екоминистърът разяснява и климатичните промени . Според него те имат доста по-сериозни отблясъци от коронавирус пандемията и войната в Украйна. " Те са в действителност слонът в стаята, който ние малко не виждаме , само че произлизащите от него проблеми са доста съществени от тези. Включително през унищожени реколти, които могат да доведат до всеобщ апетит ", акцентира той.

По думите на Борислав Сандов се планува, че климатичните промени имат капацитета в идващите години да отключат 850 млн. мигранти . Той сподели още, че България като едно от положителните места за живеене съставлява интерес за тези мигранти, като те може да потърсят по-добро бъдеще у нас и страната ни може да се озове в доста по-тежка бежанска рецесия от сирийската.
 Климатични промени влизат в променените учебници
Климатични промени влизат в променените учебници

България е измежду страните, в които междинната експозиция на популацията на фини прахови частици е от високите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР