Без приета дефиниция за енергийна бедност страната ни няма да

...
Без приета дефиниция за енергийна бедност страната ни няма да
Коментари Харесай

Станишев: Без приета дефиниция за енергийна бедност страната ни няма да получи втория транш по Плана за възстановяване

„ Без призната формулировка за енергийна беднотия страната ни няма да получи втория транш по Плана за възобновяване и резистентност “, разяснява евродепутатът Сергей Станишев по време на конференция за високите цени на силата, оповестява financialtribune.bg.

„ Темата за енергийна беднотия естествено произтича от това, което се случва с цените на силата сега. Няма едно решение на този проблем, той ще бъде измежду нас, само че без взаимоотношение сред политическите институции няма и да се открият даже частични решения “, разяснява още той.

„ Имаме потребност от сложни ограничения в поддръжка на бизнеса и на хората, с цел да се реши казусът с високите цени на силата, по тази причина би трябвало въвеждане на дефиницията за енергийна беднотия от Народно събрание както и въвеждането на решителни ограничения за оправянето с нея. Дори Германия си разреши да одобри 200 милиарда лева за помощ на своето население, тъй че всяка една страна в Европейски Съюз би трябвало да се погрижи за своето население.

Задачата на тази полемика е не да се притисне една или друга институция, а да се сътвори един градивен разговор в търсене на всевъзможни механизми, тъй като съгласно данни от Евростат към 7% от популацията на Европейски Съюз не е имало достъп до съответно отопление през 2021 година, а България е измежду най-засегнатите, тъй като в страната ни числата са три пъти по-големи от междинните за Европейски Съюз. Именно заради това би трябвало да се осъществят ограниченията по ПВУ и да получим помощта от 1,5 милиарда лева “, изясни Станишев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР