Без помощта на ЕС и без солидарността на останалия свят

...
Без помощта на ЕС и без солидарността на останалия свят
Коментари Харесай

Консулът ни в Одеса: Без солидарността на останалия свят Украйна едва ли ще издържи много

" Без помощта на Европейски Съюз и без солидарността на останалия свят Украйна надали ще издържи доста. Тя има потребност от нашата поддръжка. Там към този момент има страховит недостиг на горива. Предполагам, че ще се стигне до нарушение на доставките на газ, хранителни артикули и медикаменти ". 

Това съобщи пред българският общоприет консул в Одеса Светослав Иванов, който сега е в България.

Той акцентира, че дипломацията е единственият правилен път към решение на този боен спор:

" Вярвам, че в тези тежки времена на напред във времето ще излязат дипломатите. Европа и светът демонстрират взаимност, има огромно състрадание, само че без поддръжката на целия свят Украйна надали ще се оправи ".

Той уточни, че предварителните упования, които са обсъждали с посланика на България в Киев, са били спорът да остане местен - в Донецк и Луганск.

" Успяхме в първите 4-5 дни на военните дейности да евакуираме към 350 български жители, етнически българи от украински генезис, най-вече дами и деца - също украински жители.... Хуманитарните коридори за извеждане на жителите от Бердянск, които се обезпечават, не сработват, защото дистанциите са огромни - до Одеса са към 420 км, при тази влошена пътна инфраструктура това лишава 7-8 часа.... Етническите българи там имат подготвеност, те са проведени и при първа опция ще бъдат изведени ".  

По думите му потоците от бежанци от Украйна са големи и " това са признаците на войната ".

Според Светослав Иванов задачата на Кремъл е да се свърже Крим сухопътно с Русия.

" Дезинформацията е тип политика ", разяснява той и изрече мнение, че Путин ще счита себе си за победител, само че в случай че светът е обединен против него, той ще разбере, че е сбъркал.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР