Без подкрепа от Има такъв народ трети мандат няма да

...
Без подкрепа от Има такъв народ трети мандат няма да
Коментари Харесай

Димитър Делчев от ИБГНИ: Без подкрепа от ИТН трети мандат няма да бъде реализиран

Без поддръжка от " ИТН " трети мандат няма да бъде осъществен, съгласно депутата от обединението " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) Димитър Делчев, който съобщи това по Нова телевизия, оповестиха от неговата партия - ДБГ.

" Ще преговаряме с всички, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, за платформа към цели и министри, които могат да ги изпълнят за 6-8 месеца ", означи Делчев и добави, че сполучливите служебни министри имат място в един постоянен кабинет, който да работи за промяна на корупционния модел на ръководство.

Делчев прикани ръководителя на Народното събрание Ива Митева да включи в дневния ред на изключителното съвещание във вторник и основаването на комисии, които да стартират неотложно разглеждането на актуализацията на бюджета .

Според него актуализацията на бюджета е основно значима за посрещането на новата Коронавирус вълна и поддръжката за бизнеса при нова рецесия.

" Работата по нея не търпи отсрочване и по тази причина би трябвало час по-скоро да се основат комисиите по бюджет, опазване на здравето, обществена политика и правна ", счита депутатът.

Делчев е нарекъл видеото с побоя над протестиращи " шокиращо " за всеки естествен човек.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък съобщи, че в " днешната неуместна обстановка " страната има потребност от непоклатимост и постоянно държавно управление . Тя сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция в село Орешак, където участва на храмовия празник на Троянския манастир " Успение Богородично ".

" Мисля, че през днешния ден е ден за молитва за здраве за народа, разсъдък за политиците и непоклатимост за страната. Особено в тази много напрегната конюнктура ни би трябвало доста разсъдък и успокоение. Това приканвам ", сподели Нинова.

По думите й много се е изострил разговорът сред партиите, като е станал нетърпим.

" Нямам визия за какво настъпи този спор сред Има Такъв Народ, Демократична България и " Изправи се БГ! Ние идваме! " . Ние, като политическа мощ, водихме безусловно правилни диалози, професионални, по политики. Постигнахме положително съвпадане в политиките в няколко бранша. Какво стана сред тях не знам. За страдание, се стигна дотук, тъй като в действителност имаме потребност от непоклатимост и от постоянно държавно управление. Виждате какво се задава - ковидкриза, мигранти, цени на ток, вода, парно, на храни, и без бюджет, просто неуместна обстановка ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Тя съобщи още, че желае да има държавно управление поради тази обстановка, само че ще се види какво ще стане в идващите дни.

И акцентира, че Българска социалистическа партия са имали подготвеност да предложат служебното държавно управление за постоянно, в случай че им бъде връчен мандат, президентът обаче е предложил партиите да си показват свои претенденти за министри.

" Нека да изчакаме да забележим при кого ще отиде третият мандат ", уточни Корнелия Нинова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР