Без пълни държавни почести, Русия се сбогува с последния съветски

...
Без пълни държавни почести, Русия се сбогува с последния съветски
Коментари Харесай

Русия се сбогува с Михаил Горбачов

Без цялостни държавни почести, Русия се сбогува с последния руски водач Михаил Горбачов.

Хиляди хора се включиха в траурната гала в Москва. Заради претрупан график, на нея обаче не участва съветският президент. Владимир Путин се сбогува с Михаил Горбачов в четвъртък.

Земният път на последния руски водач приключи без държавно заравяне. Михаил Горбачов, обаче, беше изпратен с аплодисментите на хиляди хора.

" Това е човек, който заслужава да бъде изпратен от народа. Той направи доста ".

Хората се редяха с часове на опашка, с цел да се сбогуват с индивида, който промени Съветския съюз, Европа и света.

" Дойдох да се сбогувам, поради моите правила. Сега доста се приказва какъв брой независимост ни е дал Горбачов. Така че наличието ни тук в този момент е алегорично. И като имаме поради какъв брой доста хора пристигнаха, съгласно мен това приказва доста ".





Има обаче и доста руснаци, които укоряват Горбачов за разпадането на Съветския съюз.

Руският президент не участва нито на церемонията, нито на погребението. Изпрати венец с цветовете на съветското знаме. Владимир Путин се сбогува с Горбачов в четвъртък, до момента в който тленните остатъци на последния руски водач бяха в болничното заведение. От Кремъл обясниха днешното отстъствие на президента с натоварения му график.

Само Колонната зала в Дома на съюзите, където се организира церемонията и караулът напомняха за държавно заравяне. По време на Съветския съюз в тази зала са се провеждали траурните служби в памет на водачите.

На церемонията участва някогашният съветски президент Дмитрий Медведев. С Горбачов се сбогува и известният публицист - притежател на Нобеловата премия за мир Дмитрий Муратов.



Телевизионните камери уловиха измежду чакащите и съветничката за Съветския съюз на някогашния американски президент Роналд Рейгън. На прощалната работа участваха и посланиците в Русия на Съединените щати, Англия и Германия.

Единственият западен водач, който дойде в Москва за траурната гала беше унгарският министър председател Виктор Орбан.



" Всичко, за което мечтаехме и се надявахме по време на ръководството на Горбачов, в този момент е заровено в асфалта. И това е доста тъжно. Сбогуването с него е прощаване с нашите очаквания ", счита един от присъстващите.

Последният руски водач беше заровен на гробището " Новодевиче " в Москва до брачната половинка си Раиса. Жената, която обожаваше и която животът му лиши преди 23 години.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР