Без опасност за живота и в стабилно състояние, но все

...
Без опасност за живота и в стабилно състояние, но все
Коментари Харесай

Извънредна новина за курсантката, простреляла се с автомат

Без заплаха за живота и в устойчиво положение, само че към момента в реанимация е 20-годишната курсантка от Великотърновския боен университет, като все още няма непосредствена заплаха за живота ѝ, написа Блиц.

На 4 април момичето се простреля в гърдите от упор със зачисления ѝ автомат " Калашников ". Инцидентът стана, до момента в който студентката чистела оръжието. Във ВМА тя бе докарана със аероплан " Спартан ".

Най-големи провали патронът е нанесъл на горната част на левия бял дроб на момичето, която на по-късен стадий ще бъде отстранена. Това е провокирало и загуба на близо 3 л кръв сега на инцидента``, изясни началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Момичето бе докарано със самолета " Спартан " и признато там в петък сутринта, откакто цяла вечер лекарите от великотърновската болница МОБАЛ " Стефан Черкезов " се бориха за живота му. Успяха да я стабилизират.

" В такива случаи се отстраняват най-видимите наранени тъкани, с цел да се стопира кръвозагубата. Благодарение на дейностите им пациентката е жива``, изясни проф. Мутафчийски.

Той изясни, че пострадването е тежко, тъй като изстрелът е бил от упор - по този начин е влезнал освен самият патрон, само че и взривните газове, които в допълнение повреждат тъканите. Горната част на левия бял дроб на момичето е съвсем изцяло унищожена и в околните дни ще се наложи повторна интервенция за отстраняването му.

" Това няма да повлияе значително на живота ѝ, тъй като е млада и има задоволителна останала белодробна тъкан, с цел да поеме функционалността, само че сега към момента има действителна заплаха за живота``, добави началникът на ВМА. Момичето е на апаратно дишане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР