Без опашки, но и на повечето места без избор на

...
Без опашки, но и на повечето места без избор на
Коментари Харесай

Ваксинирането през електронния регистър: Без опашки и без избор на ваксина

Без опашки, само че и на множеството места без избор на ваксина. Имунизирането на записалите се през електронния указател стартира през днешния ден.

До неделя в най-големия имунизационен пункт във ВМА са записани 1111. За през днешния ден по лист са 275.

20 000 души са упражнили правото си на избор какъв тип ваксина желаят и на процедура губят автоматизирано правото си за ваксина.

Записан в системата, само че върнат – когато отива на мястото за слагане на ваксина в 25-то ДКЦ, Лъчезар остава неприятно сюрпризиран.

„ Казаха, че не били осведомени, че има изобщо отворен имунизационен център в ДКЦ-то. В портала още го има като алтернатива, тя не е изчезнала “, споделя Лъчезар Николов.

Оказва се, че има върнати и други пациенти. На тях е обяснено друго – поради липса на ваксини. Питаме в ДКЦ-то къде е пунктът за имунизации. Отговорът е – „ Ние нямаме “.

На 5 март заместник-министър Жени Начева увери:

„ Координираме записването с доставките, тъй че да не се получава по този начин, че да отидат тук-там, където няма съответните ваксини “.

Въпреки че попада в електронния указател за записване за ваксина, 25-то ДКЦ не е отворило имунизационния пункт. Причината – болен личен състав.

В огромните центрове ваксини имаше и организация, само че избор на препарат - не. Хората бяха ваксинирани единствено с „ АстраЗенека “.

Програмистът Даниел отхвърли реда си, тъй като е декларирал, че желае РНК ваксина.

Здравните управляващи обявиха, че който не желае да се имунизира с наличното сега, може да се запише в системата още веднъж.

Лични лекари пък настояха за ясни правила при разпределянето на имунизациите, с цел да не се стига до опашки пред кабинетите и да се избегне неналичието.

„ На маймуни ни направиха, луди станахме! Честно ви го споделям. Те са записани януари месец, два месеца! Не може ти през вчерашния ден да си се записал в оня електронния лист и да превариш тия в тоя лист, дето не може да бъде хакнат. Айде да ми го хакнат! Да забележим хакерите и по какъв начин някой ще ми го подмени “, разяснява Георги Миндов.

Джипитата желаеха още препарати против COVID-19 да се разпределят в съответствие 3 към 1, повече за тях и по-малко за имунизационните центрове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР