Без ограничения в строителството за височината на сградите да има

...
Без ограничения в строителството за височината на сградите да има
Коментари Харесай

Главният архитект: Небостъргачите да са само в периферията на София

Без ограничавания в строителството за височината на постройките да има единствено в три зони на София, за останалата част остават рестриктивните мерки до 75 метра, а в комплексите – до 125 метра. Контролът върху строителството на небостъргачи да бъде напълно в ръцете на локалния парламент. Такива промени предлага основният проектант Здравко Здравков да бъдат направени в Закона за устройство и застрояване на Столична община, съобщи БТВ.

По отношение на скандалното желание за градеж на 43-етажна постройка в градинка на столичния квартал "Стрелбище ", Здравков разяснява, че макар правосъдното решение, локалната власт ще упорства за опазване на зелените терени в региона. Заради митингите към появяването на небостъргачи в София основният проектант Здравко Здравков предлага високи здания да има единствено в периферията на столицата.

"Създаване на три зони в София, в които ще има опция да се прави безкрайно строителство като височина. Едната е от 7-и километър в посока Искър към "Цариградско шосе ", в която да се развива високо строителство; другата е в западно направление - продължението на "Царица Йонна " с Околовръстен път; и в региона на Централна ж.п. гара. Като за останалите зони слагаме рестриктивните мерки до 75 метра, а в комплексите – до 125 метра ", сподели Здравков.

С бъдещите законодателни промени основният проектант се надява да бъдат преодолени малките врати, които вложителите употребяват, какъвто е и образецът в квартал „ Стрелбище”. Поправките в закона могат да бъдат факт най-рано през есента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР