Без общо решение завърши заседанието на Консултативния съвет по национална

...
Без общо решение завърши заседанието на Консултативния съвет по национална
Коментари Харесай

Без общо решение завърши КСНС при президента

Без общо решение приключи съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Това страна ясно от първите политически реакции.

Председателят на „ Воля” Валентин Марешки упрекна Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, че са пробвали да прокарат текстове, с която директно да си оказват помощ на европейските избори след месец и половина.

„ Да излезем с декларация, която директно касае помощ в Българска социалистическа партия в идната акция, което беше недопустимо за всички други”, разяснява Марешки след съвещанието на „ Дондуков” 1.
Корнелия Нинова желае напълно нов антикорупционен закон Не знам дали са нужни нови закони, нужни са нови хора, разяснява предлагането водачът на „ Атака ” Волен Сидеров
Корнелия Нинова от своя страна не пожела да отговори на изявлението на водача на „ Воля”. Преди началото на съвещанието тя разгласи, че Българска социалистическа партия ще направи три оферти, едното от които са промени в антикорупционното законодателство или приемане на ново такова.

„ Бяха отхвърлени от премиера Борисов и ръководещите направените оферти от президента Радев за общ документ – декларация, и направените от мен оферти. Не се одобри да има ремонти или нов антикорупционен закон. Управляващите считат, че законът е добър и работи. Тепърва би трябвало да му се направи разбор за влияние и едвам по-късно да се реши какво да се прави”, разяснява Нинова пред постройката на Президентството.
КСНС при президента заседава по тематиката за битката с корупцията Румен Радев привиква представителите на изпълнителната и законодателната власт, както и службите, във връзка свадите с жилищата на хора с висши партийни и управнически позиции
По отношение на предлагането за процедура по желание на двама европейски прокурори, които да работят на територията на България, водачът на Българска социалистическа партия добави: „ Господин министър председателят надменно ме препрати към Румъния да попитам какви са резултатите от битката с корупцията там, без никакви основни причини и приемане на предлагането ми за закон за правосъдната власт, по който да се регламентират правила за избиране на тези хора. Пак може да се мине към някаква скрита неофициална процедура и да бъдат определени подобаващите такива”.

От ГЕРБ обаче изрично отхвърлиха изказванията на Нинова, че държавното управление се пробва да неодобрява предложенията на опозицията и тези на президента.

По думите на новия началник на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова препоръчаните от Българска социалистическа партия текстове се припокривали с предишно решение на КСНС от 2017 година – още веднъж на тематика „ Корупция”.

„ Консултативният съвет беше призован като ексклузивен. Предложеният план за решение получихме сега на съвещанието – нещо като решение, което би трябвало да се разиска сега и да се одобри наложително или леко да се ревизира. Тази процедура на работа на Консултативния съвет беше извънредно изненадваща за мен като участник за първи път в съвета, тъй като няма по какъв начин в подтекста на разискване от 15 индивида да се реализира съгласие”, разяснява Дариткова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР