Без обичайната празнична програма, поради въведените противоепидемични мерки, в деня

...
Без обичайната празнична програма, поради въведените противоепидемични мерки, в деня
Коментари Харесай

Kоледната елха в Мездра грейна с обновена празнична ураса /снимки/

Без нормалната празнична стратегия, заради въведените противоепидемични ограничения, в деня на св. вмчца Варвара - 4 декември, считана за настойничка на умрелите от неочаквана гибел - тези които не са имали време да се разкаят и да се причестят, бяха запалени светлините на коледната елха в гр. Мездра. На събитието участваха представители на Общинската администрация и съвет, измежду които кметът Иван Аспарухов и ръководителят на Общински съвет Яна Нинова, както и няколко деца, придружавани от своите родители.
Светлините на елхата възпламени 3-годишната Анна Петкова. С религия в магическата мощ на Словото, присъстващите насочиха като обръщение към всички хора пожеланието: „ Бъдете здрави! “
В навечерието на обичайна гала, със съдействието на Общинско дружество „ Чистота “ и на локалната строителна компания „ ЛКС “, короната на 12-метровото живо коледно дърво на площад „ България “ беше завършена, като й бе придадена конусовидна форма, след което беше сложена актуализирана, пъстроцветна светеща декорация.
Празнично украсени са и пешеходните зони в централната градска част - сред Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ и жп гарата и в Алеята на кестените.

Община Мездра Ви пожелава светли Рождественски празници!
Нека коледният дух да извърши душите ни с Вяра, Надежда и Любов! Нека домовете ни бъдат огряни от светлина и изпълнени с топлота! Обичайте и бъдете обичани! Доброто занапред следва!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР