Без но“ и ако“ няма как да защитим паметта си

...
Без но“ и ако“ няма как да защитим паметта си
Коментари Харесай

Джамбазки към Панов: Българите са държавотворен народ за РС Македония и историята ни до 1944 г. е обща

Без „ само че “ и „ в случай че “ няма по какъв начин да защитим паметта си от нездравословния македонизъм


С тези думи се обръща зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки към претендента за президент Лозан Панов. Позицията му, оповестена през вчерашния ден в неговия профил във Фейсбук, идва в отговор на поръчката, направена от Панов да посети Скопие.

Лозан Панов ще е първият кандидат-президент, посетил Северна Македония. Това е отлично и заслужава почитание, споделя още Джамбазки, само че:

Панов обаче е представен да споделя: „ Нашият общ път е Европа и по този въпрос не трябва да се слага нито „ в случай че “, нито „ само че “! “.

Именно тези думи предизвикат и реакцията на евродепутата. Той изрично се опълчва на сходни мнения, които опонират на мнението на българския народ и са поръчка за предаване на българския народен интерес.

Не може без „ само че “. Защото Европа не допуска цели етноси и исторически интервали да се изтриват, както изчезват хора от фотографиите от времената на сталинизма. Въобще, Европа не допуска сталинизъм. А, уви, точно сталинизмът издигна в фетиш македонизма, напомня още Джамбазки.

Ето и цялостния текст на позицията на Ангел Джамбазки:

Лозан Панов ще е първият кандидат-президент, посетил Северна Македония. Това е отлично и заслужава почитание. Панов обаче е представен да споделя: „ Нашият общ път е Европа и по този въпрос не трябва да се слага нито „ в случай че “, нито „ само че “! “.
 Джамбазки: Кацаров, държанието Ви е позорно по най-безобразния метод Джамбазки: Кацаров, държанието Ви е позорно по най-безобразния метод
" Кацаров, държанието Ви е неуместно. Нещо повече - държанието Ви е позорно по най-безобразния метод. Вие сте въплъщение на цялостната б...

Че нашият общ път е Европа, няма подозрение. Но не може без „ само че “. Защото Европа не допуска цели етноси и исторически интервали да се изтриват, както изчезват хора от фотографиите от времената на сталинизма. Въобще, Европа не допуска сталинизъм. А, уви, точно сталинизмът издигна в фетиш македонизма.

Европа, също по този начин, за сведение на господин Панов, значи и почитание към науката. А стилното в последно време фразеология теоретичен консенсус ясно се отнася за историята на Македония доникъде на предишния век най-малко. Между думите „ македонски “ и „ български “ няма никаква разлика до преди броени десетилетия. А съгласно нас, такава разлика и през днешния ден няма.

 Ангел Джамбазки сезира Европейска комисия: Две български военни гробища са осквернени в районен съд Македония Ангел Джамбазки сезира Европейска комисия: Две български военни гробища са осквернени в районен съд Македония
Костите на близо 400 български бойци, починали в Първата международна война, са изринати от две всеобщи погребения поради строителството н...

Европа значи господство на правото. А договорите са висша форма на юридически документ. Хубаво е те да се съблюдават. Това пък тъкмо Панов би следвало да знае.

Европа значи и човешки права. Българите са държавотворен народ за младата република. Върху този народ след това е поникнало и политическото определение „ македонци “, което част от днешните генерации в югозападната ни съседка употребяват и за етнически етикет. Затова и няма по какъв начин българите да се третират просто като едно от малцинствата в конституцията на Скопие – те са една от главните на днешна Северна Македония. Честно казано, те са САМАТА основа.

Въобще, господин Панов, щабът Ви е написал, че в нашите връзки със Скопие не трябва да има „ акó “. Но политическата върхушка в Скопие слага в нашите връзки не „ акó “, ами напряко „ áко “. И внимавайте да не го настъпите и разнесете, господин Панов!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР