Без нито един удар към вратата на грузинците и с

...
Без нито един удар към вратата на грузинците и с
Коментари Харесай

Опълчението ни удържа нулево равенство срещу Грузия | Не нанесохме нито един удар към врата на грузинците

Без нито един удар към вратата на грузинците и с огромна доза шанс българският народен тим приключи 0:0 като посетител на Грузия, в мач от в Лигата на нациите, игран нощес в столицата Тбилиси. Въпреки големия потрес от злополуката с рейса, който футболистите и щабът на отбора ни претърпяха, и макар загубата на съществени футболисти, с мъжка игра, темперамент, борбеност и шанс футболистите ни съумяха да спрат стремежа на грузинците.

Над 50 хиляди фенове на стадион „ Борис Пайчадзе “ демонстрираха съпричастност към Тодор Неделев, който през вчерашния ден бе изведен от интензивното в локалната Университетска болница и приветстваха полузащитника в осмата минута на мача. Българските национали пък излязоха на терена с фланелки с лика на съотборника си.

Двубоят започва с масиран напън на грузинците, който обаче не докара до съществени рискове пред нашата врата. През първата част избраниците на Георги Иванов ловко обезвредиха всички опити на домакините да нападат през фланговете и добре затваряха пространствата, като изключително усещане направиха централните бранители Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов, стартирали в тандем за пръв път за националния ни отбор. В центъра Георги Костадинов и Андриан Краев противодействаха на нападателните грузинци, а Илиян Стефанов бе подложен паралелно с център-нападателя Атанас Илиев.

През второто полувреме тактическото надиграване продължи, само че България също сътвори няколко рискове. Най-активен бе младият Мартин Минчев, чийто пробиви по левия фланг неколкократно предизвикаха блъсканица в защитата на домакините. При най-сериозния късмет за тима на Вили Саньол пък първо Гълъбов почисти пред вратата, а секунди по-късно капитанът Николай Михайлов брилянтно отрази удар с глава.

Мачът ще се запомни и с това, че българите не насочиха нито един удар в очертанията на вратата на домакините. Дори селекционерът на Грузия Вили Саньол сподели, че до миг са играли мач, в който съперника не е отправил нито един удар.

През септември нашите одобряват Гибралтар, а в последния си мач гостуват на Северна Македония.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР