Без нито един глас против“ или въздържал се“ ОбС на

...
Без нито един глас против“ или въздържал се“ ОбС на
Коментари Харесай

Без нито един глас против ОбС на Пловдив подкрепи присъединяването на Белащица към града

Без нито един глас „ срещу “ или „ въздържал се “ Общински съвет на Пловдив одобри отделянето на Белащица от община „ Родопи “ и присъединението към града на тепетата, като резервира статута си на село и стане 7-то кметство на града.

Референдумът за обособяване на Белащица от община Родопи и присъединение към Пловдив беше иницииран от част от локалните поданици на селото в края на май. Хората подчертаха тогава пред Дарик, че заемът им на доверие към Община Родопи към този момент е привършен, тъй като нищо от обещаното във връзка с прекъсване на активността на оборудванията и добива на инертни материали от кариерите над селото, не е направено. Не се работи и по създаване на водопроводна мрежа, макар че поради огромното строителство в Белащица, обитаемото място е един от най-сериозните финансови донори към бюджета на Община Родопи. Според Инициативния комитет на селото, главните изгоди за жителите на Белащица да станат част от втория по величина град и ежедневното сметосъбиране, разчистване, стартирането на градски превоз до там и възстановяване на инфраструктурата.

Именно това изясни през днешния ден пред съветниците на града на тепетата юрист Снежана Стефанова от Инициативния комитет на присъединението на селото към Пловдив.

Подписката на хората от Белащица, която беше импортирана в края на септември, е подкрепена от 490 поданици с непрекъснат адрес в селото.

Предстои сесия по проблема да насрочи и община Родопи. Ако предлагането се поддържа, следват нужните законови процедури за неговото използване.

Още чуйте в репортажа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР