Без никакво съмнение кампания 2018/19 остава като един от най-силните

...
Без никакво съмнение кампания 2018/19 остава като един от най-силните
Коментари Харесай

Ливърпул трудно ще защити европейския си трон, смятат от Betindex.net

Без никакво подозрение акция 2018/19 остава като един от най-силните сезони в цялата си история на Ливърпул. А за клуб с толкоз триумфи в предишното това не е по никакъв начин елементарно. Мърсисайдци подвигнаха трофея в Шампионската лига и в същото време напълно малко не им доближи, с цел да завоюват купата и в Англия, макар че приключиха с необикновен точков актив - 97. През идващите месеци отборът на Юрген Клоп още веднъж ще води борба на тези два съществени фронта, а да не забравяме, че ще дойдат и уговорките за FA Cup.

Никой не го е споделил в директен текст, само че за всички на " Анфийлд " този сезон приоритет е купата в Премиър лийг. Ливърпул не е ставал първенец на страната от 30 години насам, като пропиля солидна преднина през последното състезание, с цел да отстъпи още веднъж върха на Манчестър Сити. След изиграване на 1/3 от мачовете от този шампионат изглеждаше, че този път няма по какъв начин " алените " да позволен сходен срив. Но този път, с цел да не губят точки в " лесните " мачове, от Ливърпул евентуално ще оставят леко на назад във времето европейската популярност. И по тази причина съгласно специалистите от Betindex.net мърсисайдци надали ще съумеят да задържат " ушатата " купа, която сграбчиха след успеха над Тотнъм преди няколко месеца.
 Снимка 456877
Източник:

Английски тим не е защитавал трофея в новата епоха на шампионата

Откакто Купата на европейските първенци беше преформатирана и преименувана на Шампионска лига при започване на 90-те години на предишния век, нито един британски тим не е съумял да отбрани трофея. Ливърпул го е правил в предходната ера, като печели купата в две следващи години (1977, 1978), същото реализира в идващите два сезона Нотингам Форест. В последните три десетилетия пет пъти тимове от Албиона стъпват на европейския връх. Два пъти това са мърсисайдци (2005, 2019), два пъти победи Манчестър Юнайтед (1999, 2008), а един път - Челси (2012).

Ливърпул постави завършек на испанското владичество в ШЛ

Всъщност, единственият тим, съумял да запише серия от титли в новата епоха на шампионата, е Реал (Мадрид). Най-титулуваният клуб в Европа завоюва 3 от 13-те си купи в паметна поредност от сезони (2016, 2017, 2018). Преди година точно Ливърпул постави завършек на испанското владичество в ШЛ, траяло 5 години с 4 триумфа на " белите " и един на Барселона. Въпреки че грандовете от " Бернабеу " и " Камп Ноу " не демонстрираха най-убедителното си показване в първите три месеца от сезона, сигурно ще бъдат измежду главните кандидати напролет, а включително можем да прибавим както постоянно Байерн, Ювентус и ПСЖ. А за какво друг път и Манчестър Сити?
 Снимка 449321
Източник:

Колкото и да не си го признават " жителите ", огромната им болежка е, че не могат към този момент толкоз години да стигнат до континенталния връх, даже и до финала. Гуардиола не споделя, че Купата на европейските първенци е главната му цел, само че това се подразбира. Ливърпул никога няма просто по този начин да абдикира от своя престол. Клоп ще се опита да изведе " алените " до най-високото ходило и на двете равнища. Но сякаш този сезон в Европа най-после ще се радва различен.
 Ливърпул победи Република България Залцбург с 2:0 като посетител в Шампионската лига
Ливърпул не позволи изненада в Австрия, мърсисайдци взеха решение всичко за минута

" Червените " се постановиха с 2:0 над Република България Залцбург
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР