Без никакви аварии над хиляда души посрещнаха легендрания Ориент експрес

...
Без никакви аварии над хиляда души посрещнаха легендрания Ориент експрес
Коментари Харесай

Ориент експрес премина през Русе

Без никакви повреди над хиляда души посрещнаха легендрания " Ориент експрес " на русенската гара. Композицията, която пътува по маршрута Париж- Истанбул един път годишно, дойде при засилени ограничения за сигурност. Посрещачите имаха опцията да се снимат на фона на именития трен, станал знаменит от романа на Агата Кристи.

Русе

3000 евро е най- ниската цена за билет за пътешествието, което продължава към седмица. За ценителите на лукса обаче, удоволствието да се пътува по линията Париж - Истанбул може да доближи и 20 000. Тази година 90- те пасажери са англичани, американци, французи, италианци и испанци.
Игнацио Меджия: Ние имаме три вагон- ресторанта. Единият е с френска кухня, вторият- с италианска и ориенталска….ЛЕП…. Усещането е като да се върнеш обратно в историята- през 1920- та година. Всичко във вагоните е достоверно - работните ни места, облеклото ни. Нищо не се е трансформирало през годините.Жена: Всичко е впечатляващо. Впечатляващ е външния тип, впечатляващо е да видиш хората, които пътуват вътре, човек може да види, че те са на по- висока възраст.
Първото пътешестване на именития трен " Ориент експрес " е през 1883 година. То е продължавало към 15 дни. Пътниците му тогава са били най-вече държавници, посланици и публицисти. През годините с него са пътували Елизабет II, Франц Йосиф, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи, а през днешния ден продължава да бъде знак на разкош, изискана храна и екзотика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР