Без нарушения протече вторият задължителен зрелостен изпит на учениците в

...
Без нарушения протече вторият задължителен зрелостен изпит на учениците в
Коментари Харесай

68 зрелостници не се явиха за втората си матура днес в Пловдив

Без нарушавания протече вторият наложителен зрелостен изпит на учениците в Пловдивско. Това съобщи пред TrafficNews шефът на Регионално ръководство на образованието Антоанета Панова.
Прочетете още
Матура през днешния ден са положили 4392 зрелостници, откакто на изпита не са се явили 68 възпитаници.Те са се обучавали в професионалните паралелки, допълниха още от РУО-Пловдив.

Съобщени са няколко случая на разстройства в провеждането на матурата в обособени учебни заведения. Най-често — възпитаници, които не са носили верния цвят химикал, с който да положат изпита.

Тази година за следващ път отличник в желанията на зрелостниците бе изпитът по Английски език. Този вид за наложителна матура бе определен от съвсем половината  дванадесетокласници - 1078. На този декор никой не заложи на предметите физика и изобразително изкуство. 

Вторият най-предпочитан изпит и тази година бе философския цикъл. Него избраха 188 възпитаници. Сходен бе броят на пловдивчаните, избрали да положат изпит по биология - 179, и по география и стопанска система – 170.

135 възпитаници избраха предприемачество, 130 – математика, 85 са предпочели история, а осведомителни технологии – 64.

Матурите по непознат език се разпределиха по този начин - немски са избрали 69 зрелостници, 42 – на италиански, 48 – на испански, на съветски – 37 и единствено 16 на френски език.

Знанията си по химия са пробвали 8 индивида, а по информатика – едвам 4. 21 възпитаници са издържали матура по музика.

Вместо втора наложителна матура, завършващите професионално обучение и образование са положили държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

За изпит по специалност предпочитание са декларирали повече от 2289 възпитаници. От тях 1476 са подготвили дипломен план, който ще пазят пред комисия. На доктрина с тест са предпочели да се явят 270, а на доктрина с тематика – 539. Четирима са потвърдили уменията си единствено на на практика изпит.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР