Без много шум служебното правителство продължава с разчистването на кадри

...
Без много шум служебното правителство продължава с разчистването на кадри
Коментари Харесай

Служебната екоминистърка тихомълком уволни директора на парк Рила

Без доста звук служебното държавно управление продължава с разчистването на фрагменти на предходното. Така, освободен от поста си преди ден е бил шефът на основния Национален парк " Рила " Владимир Милушев. За уволнението след седем месеца отпред на парка, разбираме не от принципала Министерство на околната среда и водите, а от профила на Милушев във фейсбук.

" За мен беше чест и отговорност да съм отпред на дирекция Национален парк " Рила ". Чест, тъй като планината значи доста за мен и знам какъв брой доста тя значи и какъв брой дава на още толкоз доста хора. Беше, тъй като от през днешния ден към този момент не съм шеф. Така реши служебният министър на околната среда и водите (Росица Карамфилова, б.р.). След тези 7 месеца, в които бях отпред на администрацията на най-големия народен парк в България, желая да благодаря на всички, с които дружно работихме за положителното Рила и  хората, свързани с планината ", написа Милушев, като изброява свършената работа към този миг, в това число един от огромните за парка проблеми - навлизането с МПС.



А претекстовете в заповедта на Министерство на околната среда и водите? Милушев изброява:

" На два реда написа. Пропуски в контролната активност. Неефективно справяне със служебните отговорности. Липса на съгласуваност... "

" За страдание едва ли има смисъл от обжалване, тъй като има един член 19а от Закона за администрацията, които споделя, че органът по назначението може да те освободи когато и да е без предупреждение и съвсем без претекстове. И това е сериозен проблем, тъй като е в действие за стотици (ако не и хиляди) управнически позиции в цялата администрация ", добавя в отговор на запитване може ли да жали освобождението си.

Милушев е кадър на " Демократична България " и някогашен претендент за народен представител. Според формалната му биография има 15-годишен опит в областта на опазването на околната среда. Работил в държавната горска администрация, в ръководството на предпазени територии, в неправителствения природозащитен бранш в България и Европа. Притежава опит като началник и координатор на планове в региона на изследване и запазване на биоразнообразието, подкрепяне на локалните общности за стабилно развиване, интернационално и районно съдействие в запазване на природата. Одитор по стабилно стопанисване на горите по системата FSC. Сертифициран инструктор по стратегическо обмисляне и оценка на успеваемостта в природозащитата.

Активен участник в цивилен акции и митинги за запазване на околната среда. Спортист-любител, участник и уредник на събития и надпревари по планинско тичане. Планински лидер с повече от 15-годишен опит в българските планини.

За последно към парк " Рила " (и " Пирин " ) се разшумя след решението на предходното управление на екоминистерството да промени разпоредбите за паша на територията на парка с цел опазване на уязвими тревни местообитания във високата планина. Идеята бе да се обезпечи предпочитано паша на овцете като оказващи по-малко отрицателно въздействие върху тревните местообитания за сметка на едрия рогат добитък, както и да се спрат дотациите за стопаните на едрите животни. Срещу което те излязоха на митинги.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР