Без масов спорт и без въвличане на младите хора няма

...
Без масов спорт и без въвличане на младите хора няма
Коментари Харесай

Румен Радев: Има пари, но те са насочени предимно към бизнес интереси, но не и към тези на спорта

Без всеобщ спорт и без замесване на младежите няма надлежно резултати и в професионалния спорт. Това сподели президентът Румен Радев при откриването на осведомителния ден „ Държавата в поддръжка на спорта – нови благоприятни условия “.

Събитието има за цел да насърчи всеобщия спорт в България, както и да осведоми за опциите за ефикасното потребление на европейските средства и за финансовата поддръжка в тази сфера. На форума участваха служебните министри на нововъведенията и растежа Александър Пулев, на младежта и спорта Весела Лечева, на електронното ръководство Георги Тодоров, на образованието и науката Сашо Пенов и на районното развиване и благоустройство Иван Шишков. Участват и представители на спортни организации, локалната власт, компании и ръководещи органи на стратегии за финансиране от Европейски Съюз.

Такава среща, тъкмо в този формат, с толкоз министри, които имат отношение към всеобщия спорт в България, трябваше да се организира от дълго време, само че и в този момент не е късно. Не е късно най-накрая да вземем решенията, които да дефинират бъдещето ни като развиване на една съвременна и просперираща европейска страна ”, съобщи Радев.

Според него в голяма степен това зависи от положението на човешкия капитал, от здравето, функционалния диапазон, работоспособността, моралните качества на българите и изключително на младежите в България.

Според президента бъдещето принадлежи на тези народи, които освен развиват стопанска система, високи технологии и просвета, само че които градят младото потомство и го готвят за провокациите на бъдещето. ”

Бъдещето ще бъде от ден на ден жестока конкуренция сред страните. Ще съумяват тези, които градят младите си хора да бъдат физически и душевен издръжливи и устойчиви за провокациите. Това значи всеобщ спорт, родолюбие, патриотично образование, залагане на морални и физически качества и полезности, които се градят в точно в спорта ", изясни Радев.

Не можем да приказваме за бъдещето на България, в случай че залагаме единствено на инфраструктура, нововъведения, вложения, бизнес, просвета и така нататък Всичко това е значимо, само че всичко това се прави от хора, сподели още президентът.

" Големият проблем на спорта е, че, да, има пари, само че те отиват по нечии странни решения, не по най-прозрачния метод и се влагат в нещо, което след това запустява. Или носи някакъв оборот, който е ориентиран най-вече към бизнес ползи, само че не и към тези на спорта ", разяснява Румен Радев. Президентът добави, че има европейски средства за спорт.

България постоянно е била мощ в спорта и чакам, че ще бъде още по-голяма мощ. В България имаше всеобщ спорт и ние сме длъжни да върнем спорта при всички млади българи, съобщи президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР