Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона

...
Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона
Коментари Харесай

Не откриха нарушения при проверките на завишения брой адресни регистрации във Варненско

Без установени нарушавания приключиха инспекциите за съблюдаване наредбите на Закона за гражданска регистрация, по отношение на осъществените адресни регистрации или смяната на адреси в интервала от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на 4 общини от Варненска област. Те бяха провокирани от подозрения за извънредно огромен брой подадени заявки за гласоподаване по сегашен адрес в границите на новорегистрираните лица по непрекъснат адрес.

Бяха тествани селата Китка и Болярци в община Аврен, Ветрино, Неофит Рилски, Невша, Момчилово и Доброплодно в община Ветрино, Страшимирово в община Белослав и Тутраканци и Добрина в община Провадия.

В състава на комисиите, направили инспекциите, влязоха специалисти от „ ГРАО “, Местни налози и такси, Дирекция " Административно-правно обслужване, финанси и ръководство на собствеността " при Областна администрация – Варна, инспектори от локалните ръководства на полицията и представители на проверяваните общини.

Проверките във всички обитаеми места не откриха нарушавания в наредбите на Закона за гражданска регистрация.

Не са открити и лица, чиято адресна регистрация по непрекъснат и/или сегашен адрес е осъществена в хотел, мотел, почивен дом или на друго място за заслон преди повече от 4 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР