Без изненади, ГЕРБ номинира за нови мандати най-успешните си кметове.Днес

...
Без изненади, ГЕРБ номинира за нови мандати най-успешните си кметове.Днес
Коментари Харесай

ГЕРБ издига пак успешните си кметове, мисли за София до последно

Без изненади, ГЕРБ номинира за нови мандати най-успешните си кметове.

Днес Изпълнителната комисия на партията би трябвало да утвърди дефинитивно имената, утвърдени от локалните организации, само че част от тях към този момент са ясни.

Както Клуб Z писа, в Бургас за нов мандат ще се бори Димитър Николов.

В Стара Загора, също без изненада - Живко Тодоров.

За Враца партията още веднъж залага на Калин Каменов.

И тримата гореизброени на последния избор през 2019 година завоюваха от първия тур с безапелационна преднина пред съперниците си.

Както Клуб Z писа, партията на Бойко Борисов ще поддържа за Перник настоящия кмет Станислав Владимиров. Владимиров стана градоначалник с поддръжката на някогашната си към този момент партия - Българска социалистическа партия, която напусна заради различия с лидерката Корнелия Нинова. Нинова бе недоволна от него още около рецесията с бент. Студена и това, че работи с тогавашния министър председател Борисов за разрешаването ѝ.

За Кюстендил ГЕРБ още веднъж ще поддържа Петър Паунов.

Отново без изненада - поддръжка за нов мандат ще има и Златко Живков - Монтана.

Никакви питанки няма и във връзка с Даниел Панов за Велико Търново - също кмет от първия тур.

Стар ще е претендентът и за Сливен - сегашният кмет на партията Стефан Радев. 

За Силистра партията издига някогашния регионален шеф, в този момент народен представител - Ивелин Статев. Макар и в този момент кметът да е нейн - Юлиян Найденов.

Засега обаче от ГЕРБ не оповестяват нито публично, нито импровизирано, кои ще са претендентите им за София и Пловдив.

От месеци като вероятен претендент за столицата се спряга ротационният ръководител на Народното събрание Росен Желязков, чието кариерно издигане потегля от Столична община още от началото на 90-те. По информация на Клуб Z при първичните диалози Желязков е отказал, в случай че няма гаранция за положително показване на партията му на фона на поръчките за триумф на претендента на " Продължаваме промяната-Демократична България " - Васил Терзиев.

Публична загадка е, че за номинация се готви и сегашният ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който наследи на този пост напусналия през 2021 година Елен Герджиков. По информация на Клуб Z, в случай че изборът на Борисов не се спре на Георгиев, то е евентуално той да оглави листата за общински съветници, а след това партията да даде поръчка, че желае да е и ръководител на СОС. Последното сигурно ще влезе в колизия с проектите на ПП-ДБ: техният сътрудник на вота " Спаси София " да получи председателското място - в лицето на лидера на листата Борис Бонев.

В Пловдив пък до неотдавна се считаше, че партията ще издигне човек, посочен от локалния водач Иван Тотев. Така се завъртяха имената на доближените му кметът на регион " Тракия "  Костадин Димитров, кметът на регион " Централен "  Георги Стаменов, както и зам.-кметът Георги Титюков.

Така в този момент се спряга Дани Каназирева, която бе народен представител на ГЕРБ и някогашен регионален шеф, назначен от Борисов, а на локалния избор през 2019 година финишира трета - като конкурент на претендента на ГЕРБ Здравко Димитров със своя " Съзю за Пловдив ". Каназирева не се кандидатира за народен представител на последния парламентарен избор.

Изненадващо обаче през днешния ден от пресцентъра на ГЕРБ оповестиха, че Тотев е подал оставка като регионален координатор, което бе разчетено като консолидация на актива в Града под тепетата.

От ГЕРБ към този момент не оповестяват и коя ще е номинацията им за Варна. Името на настоящия й градоначалник Иван Портних стои паралелно до разнообразни кавги през годините - от варненските акции в Пловдивския панаир, през рибарското населено място " Карантината ", чието създаване се проверява от Европейската прокуратура, отходната тръба на Варна, а запоследно - и абсурдът за пожелан рушвет от апелативния прокурор Владимир Чавдаров. Портних дал парите, а в този момент се оказа, че е сезирал антикорупционната комисия.

В същото време градоначалникът на Варна, който през 2019-а оцеля след балотаж, може да бъде видян паралелно до водача Борисов при обиколките му в региона.

Очаквайте детайлности
 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР