Без изненада: след като часове след клетвата си служебното правителство

...
Без изненада: след като часове след клетвата си служебното правителство
Коментари Харесай

Радев подписа. Живко Коцев вече не е главен секретар на МВР

Без изненада: откакто часове след клетвата си служебното държавно управление реши (неприсъствено) да изиска от президента декрет за освобождението на Живко Коцев като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, през днешния ден Румен Радев издаде подобен. Така публично Коцев към този момент не е професионален началник на полицията.

" Във връзка с решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година президентът Румен Радев през днешния ден издаде декрет, с който приключи пълномощията и освободи от служба основния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев ", оповестиха от " Дондуков " 2.

Името на Коцев бе забъркано в многопластов скандал със посочени за контрабандисти лица, по отношение на ареста на някогашната шефка на митниците Петя Банкова. Бивша, тъй като малко по-рано през днешния ден новата финансова министърка я уволни.

Самият Живко Коцев излезе преди ден в болничен.

Още през вчерашния ден Румен Радев даде да се разбере, че не утвърждава както Живко Коцев, по този начин и преназначеният за Министерство на вътрешните работи министър Калин Стоянов, който стои в дъното на обществения скандал. И до момента в който във връзка с Калин Стоянов Радев не може да направи нищо, тъй като Димитър Главчев (ГЕРБ) самичък си го избра, то за Коцев разумно последва декрет.

" Това е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически с предизборна цел ", съобщи Радев по отношение на протичащото се към Агенция " Митници " и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. " Дали, от кого, при какви условия е имало напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Дали и по какъв начин името на Калин Стоянов е обвързвано с контрабандата – би трябвало да се ревизира безусловно подробно ", сподели той. " Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към основния секретар Живко Коцев, тези обстоятелства водят към закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен.

Изпадам в трогване, като чувам господин Денков: но той не знаел, че това били някакви неприятни хора. Ами какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове ", разяснява президентът.

 Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР