Без финансова помощ украинците са в смъртна опасност, предупреди първата

...
Без финансова помощ украинците са в смъртна опасност, предупреди първата
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Украйна е в смъртна опасност без западната подкрепа

Без финансова помощ украинците са " в смъртна заплаха ", предизвести първата дама на Украйна. " Ако светът се умори, просто ще ни остави да умрем ", разяснява в изявление за " Би Би Си " Олена Зеленска. Следващия февруари войната ще навлезе в третата си година. 

Сблъсъците в региона на Авдеевка не престават и от Украйна са дали отговор на повече от 30 противников офанзиви на фронта за едно денонощие. Според локалните управляващи съветските сили работят по цялата отбранителна линия към града. Съобщава се и за жертва при удари с дронове в Херсонска област. 

Министърът на защитата на Украйна предизвести, че се приготвят проекти, които ще принудят руснаците да изоставен Крим през идната година. 

Първата дама на страната съобщи, че хората са " в смъртна заплаха ", в случай че западните сътрудници не продължат финансовата поддръжка. А Володимир Зеленски взе участие в учредителна среща на интернационална коалиция за връщане на украинските деца назад при околните им. 

 
Русия умишлено пробва да унищожи всяка връзка на децата с Украйна, с техните близки, с роднините. На децата им се споделят неистини за Украйна, за войната. Децата се дават за нелегално осиновяване, даже когато самите те споделят, че имат родственици тук, в Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

 

От Киев упорстват за механизъм за разкриване на децата и обезпечаване на финансова поддръжка след прибирането им. Според Украйна към 19 хиляди деца са депортирани нелегално в Русия. Това беше и повода по-рано през годината Международният углавен съд да издаде заповед за арест на Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР