Без ефективно и иновативно здравеопазване ние не можем да си

...
Без ефективно и иновативно здравеопазване ние не можем да си
Коментари Харесай

Президентът: Без ефективно и иновативно здравеопазване не можем да постигнем нито една значима национална цел

Без дейно и новаторско опазване на здравето ние не можем да си сложим и да реализираме нито една значима национална цел. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден по време на тържествена гала във ВМА - София по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „ Медицинско обезпечаване на Въоръжените сили “. В звание „ лейтенант “ бяха създадени 17 младежи от първия випуск военни лекари, приключили цялостния шестгодишен курс на образование по тристранната стратегия на Висшето военноморско учебно заведение „ Н.Й.Вапцаров “ – Варна, Медицински университет – Варна и Военномедицинска академия – София.

В словото си пред випускниците президентът открои значимостта на специалността „ боен доктор “, която покачва качествата за здравно обезпечаване на Въоръжените ни сили в изискванията на растящи провокации пред средата на сигурност в интернационален проект.

„ Връчването на първо офицерско звание е на първо място отговорност, която за вас ще се мери всеки ден със здравето и живота на военнослужещите и на жителите на България ", съобщи президентът и добави, че като първи випуск от тази компетентност приключилите младежи ще бъдат образец за всички последващи генерации. " Като военни лекари вие ще би трябвало да сте подготвени да излагате на риск даже вашия живот, с цел да спасявате живота на другите “, сподели още Румен Радев.

Президентът посочи професионализма, с който са били създадени модерни образователни проекти и стратегии за потребностите на специалността, и добави, че първият випуск военни лекари е получил опция да употребява най-модерния симулационен център на Балканите, основан точно у нас. Румен Радев благодари на преподавателския състав и ръководителите на програмата, които по негови думи са развили у младите офицери дух на родолюбие, дисциплинираност, ученолюбивост и неотстъпчивост пред компликациите, като в това време са показали проницателност с решението да бъде основана такава компетентност и то в интервал, когато архитектурата на сигурност в Европа е изглеждала непоклатима.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР