Без доставки на оръжие от Запада Въоръжените сили на Украйна

...
Без доставки на оръжие от Запада Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

ВСУ: Губим територията на страната до Днепър, ако Западът не помогне

Без доставки на оръжие от Запада Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) няма да могат да отхвърлен настъплението на съветската войска и ще изгубят територия до река Днепър. Това мнение изрази подполковник и пълководец на батальон от украинската войска Павел Куриленко.
„ Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно нахлуване от съветските войски. Предната линия ще се разшири и дълбочината на предната линия ще се усили. Тази линия ще замръзне по река Днепър и ние ще загубим територията на Украйна чак до Днепър. Тази по този начин наречена повратна точка, която се развива сега, е изкуствено основана от нашите западни сътрудници “, цитира думите му Daily Telegraph.
Куриленко разказа обстановката със снабдяването на въоръжените сили на Украйна със снаряди и муниции като „ ужасна “, защото наличните западни оръжия бързо се изчерпват. Той акцентира, че офанзивите на съветските сили в този момент се лимитират основно благодарение на FPV дронове. Също по този начин, съгласно военния, съгласно стандартите на НАТО се допуска, че украинските войски разполагат с съвременно съоръжение, с цел да се бият на равнището на армията на алианса, само че това не се е случило даже в разгара на доставките на западни оръжия. По-рано украинският президент Владимир Зеленски в изявление за телевизионния канал CBS каза, че Киев ще загуби в спора, в случай че не получи помощ от Вашингтон, а въоръжените сили на Украйна съвсем нямат запаси от артилерия. В същото време съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк заяви за стагнацията на украинската войска на фронтовата линия.
На собствен ред главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски неведнъж назова обстановката сложна съвсем по цялата дължина на линията на бойно прикосновение и също по този начин призна вероятността от придвижване от съветските въоръжени сили в избрани посоки.
По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу осведоми, че от януари 2024 година украинските въоръжени сили са изгубили повече от 80 хиляди души и 14 хиляди единици разнообразни оръжия, в това число над 1,2 хиляди танка и други бойни бронирани машини. В същото време от началото на годината под контрола на съветските военни са попаднали 403 кв.м. км територия, означи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР