Без дом и без пари заради извънредното положение. Жена от

...
Без дом и без пари заради извънредното положение. Жена от
Коментари Харесай

Семейство от Кърджали отива на улицата зарази извънредното положение

Без дом и без пари поради изключителното състояние. Жена от Кърджали и синът й всеки миг ще останат на улицата без храна поради неналичието на приходи. Семейството търси помощ, тъй като на този стадий нито общината, нито страната може да им помогне.
След месеци без приходи, през февруари Петя Златарева почнала работа в пицария, само че дни по-късно още веднъж остава без приходи.
„ През март съм взела заплата 383.48 лв.. Синът ми е с огромна херния, която е като футболна топка и не може да работи, мене ме пуснаха в неплатен отпуск”, изясни тя пред Нова тв.
След като не съумяват да си платят наема втори месец, в този момент двамата са на път да останат на улицата. „ Дойде хазяина и сподели да освободим жилището. Няма къде да отидем “, изясни майката.
Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вид да ги настанят краткотрайно в общинско жилище. Оттам обаче изясняват, че за тази цел има процедура и комисия би трябвало да реши това, а и имало доста чакащи. Подала е и молба за еднократна помощ в Социално подкрепяне. „ Всеки български жител има право да кандидатства за потребности, подбудени от здравословен, битов, обществен темперамент и тази помощ е по преценка на обществения работник”, разяснява Росица Стоянова, шеф "Социално подкрепяне " - Кърджали.
Дори и да бъде утвърдена, Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с опция да стартират някаква работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР