Без дебати Народното събрание днес прие на първо четене промени

...
Без дебати Народното събрание днес прие на първо четене промени
Коментари Харесай

Депутатите приеха промени в три закона, за да се намали бюрокрацията

Без диспути Народното събрание през днешния ден одобри на първо четене промени в три закона, чиято цел е да се понижи административната тежест върху жителите и бизнеса, съобщи Българска национална телевизия. Става дума за ремонти в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, в Закона за измерванията и в Закона за техническите условия към продуктите.

С измененията в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения се отстраняват условията за даване на някои публични документи на книжен притежател. Отпада условието за показване на обединен идентификационен код, когато лицата са регистрирани по Търговския закон, или копие за регистриране в съответния указател по националното законодателство на съответната страна членка в узаконен превод на български език; тапия за приключено висше обучение на ръководителите на произвеждане и документ за добита компетентност за личния състав по чл.14, удостоверение за съдимост и копие от трудовите контракти на персонала; документи, свързани с смяна в комерсиалната регистрация; копия от издадени разрешения; уверение за регистриране в съответния указател по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, надлежно копие от акта за основаването.

С измененията в Закона за измерванията се планува частична анулация на режима за одобрение на идентификационни знаци на лицата, които създават или внасят бутилки. Промените плануват и анулация на уведомителния режим за активността на лицата, които създават или внасят авансово опаковани артикули.

С измененията в Закона за техническите условия към продуктите се дава опция на икономическите оператори, при заявяване на административна услуга да не дават правосъдно уверение за настоящо положение, надлежно настоящо уверение за регистриране в Търговския указател. Причината е, че тази информация е обществено налична. Предвижда се и отпадане на условието за даване на трудови контракти на личния състав, защото те подлежат на наложителна регистрация по Кодекса на труда и могат да бъдат получени по длъжностен път.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР