Без дебати гласуваха 7 500 лева кметска заплата в Кюстендил.Предложението

...
Без дебати гласуваха 7 500 лева кметска заплата в Кюстендил.Предложението
Коментари Харесай

Кмет ще получава 7500 лева заплата - почти колкото министър

Без диспути гласоподаваха 7 500 лв. кметска заплата в Кюстендил.

Предложението за ново месечно заплащане на кмета на общината беше част от дневния ред на съвещанието на локалния парламент. Сумата е 80 % от главната месечна заплата на министър.

Към него ще се начисляват спомагателни месечни хонорари за трудов стаж и професионален опит в размер на 1 % за всяка прослужена година. Изразено в числа предлагането е за към 7 500 лв..

Докладната бележка беше подкрепена от 25 от общинските съветници. Четирима гласоподаваха " Против “, а 8 се въздържаха. На предходното съвещание беше решено ръководителят на Общинския съвет да получава 90% от възнаграждението на кмета на Общината.

Съветниците гласоподаваха и предлагането за личните си хонорари. То е за 70 % от междинната брутна работна заплата в общинската администрация на Община Кюстендил за съответния месец. Заплатата ще се получава за наличие на съвещанията на Общински съвет и за присъединяване в комисиите към него. " За “ гласоподаваха 32 общински съветници, 1 - " Против “, а четирима се въздържаха.

Общинският съвет одобри да бъде понижен екологичният съставен елемент, част от налога за моторни транспортни средства за колите без категория, Евро 1 и Евро 2. Облекчението ще засегне притежателите на към 4 440 автомобила.

За този тип моторни транспортни средства коефициентът за установяване на екологичния съставен елемент на налога за Евро 1 и Евро 2 се понижава на 1,10, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР