Без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона

...
Без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона
Коментари Харесай

Парламентът даде картбланш за държавните бензиностанции

Без диспути депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, с които се регламентира основаването на " Държавна петролна компания " (ДПК), както и към 100 държавни бензиностанции. Те ще се строят по огромните пътища, както и в дребни обитаеми места, надценката им ще е минимална, а първите се чака да проработят от март, следващата година. 

Промените ще разрешат да бъдат основани и нови данъчни хранилища, до които всички търговци да имат достъп. Държавният запас ще се преобразува в границите на 3 месечен период, а в случай че има потребност по-късно ще се основават и спомагателни хранилища. По време на дебатите стана ясно, че в тази част законопроектът получава поддръжка от всички партии. 

" Държавната  петролна компания "  ще реализира и надзор върху спазването на уговорките на частни компании да съхраняват запаси. Държавното дружество ще получи и всички активи и действия, свързани с държавния запас на петрол и нефтени артикули и запасите, които би трябвало да се съхраняват. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР