Без дебат в пленарна зала депутатите гласуваха оставката на председателя

...
Без дебат в пленарна зала депутатите гласуваха оставката на председателя
Коментари Харесай

Депутатите приеха оставката на Цветан Цветанов

Без спор в пленарна зала депутатите гласоподаваха оставката на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което прекратиха пълномощията му като депутат.

Оставката бе гласувана в отсъствието на Цветанов от пленарната зала. „ За” гласоподаваха 121 народни представители, 7 бяха „ срещу “, а трима се въздържаха.

Цветан Цветанов напуща Народното събрание след въвличане на името му в заможен скандал, причина за който стана добит от него парцел в София на цена, надалеч по-ниска от пазарната. Той обаче резервира зам.-председателското си място в партията и остава отпред на предизборния щаб.

На мястото на Цветанов в Народното събрание влиза 27-годишният Георги Недев от Велико Търново, който би трябвало да постави клетва като депутат. На парламентарните избори преди две години той е бил едвам 11-и в листата на партията, само че е спечелил към 2900 преференциални гласа.

Начело на парламентарната група на ГЕРБ застава ръководителят на Комисията по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова. Все още не се знае обаче кой ще замести Цветанов в комисиите, в които той взе участие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР