Без дебат със 105 гласа за парламентът избра за генерален

...
Без дебат със 105 гласа за парламентът избра за генерален
Коментари Харесай

Кирил Вълчев е новият генерален директор на БТА

Без спор със 105 гласа " за " Народното събрание избра за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, препоръчан от ръководещата партия ГЕРБ.

Изборът на общоприет шеф на Българската телеграфна организация бе първа точка в програмата на Народното събрание за тази седмица.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция се избира от Народното събрание с 5-годишен мандат. Две бяха кандидатурите за общоприет шеф. От ГЕРБ предложиха водещия на предаването „ Седмицата " по Дарик радио Кирил Вълчев. Неговата кандидатура бе подкрепена и от синдикалните организации в организацията.

От Българска социалистическа партия внесоха кандидатурата на Ивайло Данаилов, лингвист и публицист, който беше консултант на Сергей Станишев по време на държавното управление на тройната коалиция.

До нов избор се стигна, откакто в средата на ноември след малко боледуване на 67-годишна възраст умря досегашният началник на организацията Максим Минчев.

Вълчев (47 г.) е юрист в областта на интелектуалната благосъстоятелност, медийно, комерсиално и гражданско право. Завършил е НГДЕК, а професионалната му биография е обвързвана както с Българска телеграфна агенция, по този начин и с БНР и Българска национална телевизия.

Предстои и дефинитивно приемане на Законопроект за допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Парламентът ще гласоподава и промени на първо четене в Закона за частната охранителна активност. Предвижда се въвеждане на най-малък и оптимален размер на санкцията при осъществяване на нарушаване от физическо лице, записано като едноличен търговец, член на управителния орган на комерсиално сдружение или юридическо лице, което е сключило трудов контракт с лице от охранителния състав, без да дава отговор на условията на закона.

Предвижда се в седмичната стратегия на Народното събрание да бъде разисквано и второто гласоподаване на Законопроекта за допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Законови промени са препоръчани от парламентарните групи на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР