Без дебат и със 144 гласа за парламентът въведе забрана

...
Без дебат и със 144 гласа за парламентът въведе забрана
Коментари Харесай

От 1 януари въвеждаме забрана за износ на горива, произведени от руски петрол

Без спор и със 144 гласа " за " Народното събрание вкара възбрана за експорт на горива, създадени от съветски нефт от 1-ви януари, а от 1-ви март се стопира работата на " Лукойл " с съветски петрол. Така страната ни приключва предварително дерогацията за импорт, утвърдена от Еврокомисията.

Предвижда се Агенция „ Митници “ да извърши инвентаризация на складовете и да сформира списък с наличните горива и недопечен съветски петрол към 31.12.2023 година Горивата, които не могат да бъдат осъществени на българския пазар заради екологични съображения, могат да бъдат изнесени по надлежно открития ред в Регламент (ЕС), се показва в отчета на комисията по енергетика. 

По време на гласуването депутатите от " Възраждане "  се пробваха да саботират съвещанието на Народното събрание, като изключват колоните за звука. Освен, че блокираха трибуната на Народното събрание, се стигна и до конфликти в пространството, обособено като балкони. Ивелин Първанов от " Възраждане "  съобщи от трибуната, че депутатът от Движение за права и свободи Марио Рангелов го бил заплашил, че в Плевен ще го убие. Председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че всеки депутат, в случай че се усеща заплашен, може да сезира способените органи, предават БНР и Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР