Без дебат депутатите съкратиха коледната си ваканция. Народните представители решиха

...
Без дебат депутатите съкратиха коледната си ваканция. Народните представители решиха
Коментари Харесай

Без дебат: Депутатите съкратиха коледната си ваканция

Без спор депутатите редуцираха коледната си почивка. Народните представители взеха решение да почиват от 24 декември до 2 януари.

Предложението е на ГЕРБ-СДС.

 

Според парламентарния устав Народното събрание е във почивка от 22 декември до 10 януари.

 

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, които целят понижаване на административната тежест и основаване на облекчени условия за икономическите оператори, в това число унищожаване на евентуални спънки пред данъчно задължените лица при използването на новите режими за придвижване на акцизни артикули, които следва да влязат в действие от 13 февруари 2023 година. 

 

Дължимият данък се внася в държавния бюджет по сметка на Агенция " Митници " от лицето, получило стоките, в 14-дневен период от приемането им, като се изключи случаите, когато стоките се получават от сертифициран адресат, който внася дължимия данък в периода на подаване на акцизната декларация, записаха депутатите.

 

Предвижда се от 1 април 2023 година осъществените продажби на акцизни артикули в комерсиалните обекти за безмитна търговия на физически лица, които напущат територията на Съюза, както и осъществените продажби на акцизни артикули за безмитна търговия на борда на гражданските въздухоплавателни средства, извършващи интернационален полет, и в комерсиалните кораби, извършващи интернационален автобус, по направления за страни, които не са членки на Европейския съюз, да се считат за експорт.

 

Създаден е административен ред Агенция " Митници “ да води електронен указател на издадените годишни документи за общото годишно произвеждане на акцизните артикули, създадени от самостоятелна дребна пивоварна или самостоятелен дребен винопроизводител. С измененията в закона " обект за винопроизводство на самостоятелен дребен винопроизводител " е обект или обекти, в които се създава общо количество не повече от 1000 хектолитра вино на година. Лицата, получили уверение за самостоятелен дребен винопроизводител, привеждат активността си в сходство на условията на закона (чл. 57, алинея 3, т. 7) и подават декларация в период до 30 юни 2023 година

 

Отпада задължението за регистрация на лицата, които използват лична електрическа сила, създадена от сила от възобновими източници за свои лични потребности от централа с обща конфигурирана общественост до 1 MW. В период до 31 януари 2023 година шефовете на териториални дирекции служебно приключват издадените удостоверения за регистрация на тези лицата, които използват лична електрическа сила, създадена от сила от възобновими източници за свои лични потребности от централа с обща конфигурирана мощ до 1 MW в това число, записаха депутатите. По този метод се извършва условие по Плана за възобновяване и резистентност, изясни ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Петър Чобанов (ДПС).

 

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия и Искрен Митев от " Продължаваме промяната " се скараха от парламентарната естрада.

Имахте един младеж във вашата група, а го изгонихте. Всичко си има цена, господин Ченчев. Младите хора от Българска социалистическа партия са срещу войната в Украйна. Така Искрен Митев от Политическа партия влезе в спор с представителите на Българска социалистическа партия по текстовете на закона за налозите върху приходите.

Не може да се дава гратис оръжие за Украйна, а да не желаете да има безвъзмездни учебници, намеси се Георги Свиленски.

Искрене, никой не е изгонил Божанков. В политиката си има правила. Божанков е на 32 години, а и никой не разбра какво казваш. Не знам дали хартиената бюлетина ви е проблем, само че ви е проблем, в случай че няма код, сървър и машини " мадуровки ", сподели Ченчев. Той продължи да приказва на Искрен Митев на " ти " макар забележките на председателстващия Никола Минчев, тъй като се надявал, че Искрен Митев му е другар.

От Българска социалистическа партия са съгласни с концепцията на Костадин Костадинов от " Възраждане " да има особено ведомство по проблемите на младежта, тъй като демографският проблем е най-сериозен за страната ни.

Познавам хора, които се възбуждат от данъчни закони, до момента в който вършат деца, намеси се и Любен Дилов, като напомни и ергенския налог от предишното.

 

Очаквайте детайлности

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР