Без дърветаПрез 2019 г. екологът Томас Кроутър предизвика глобална мания

...
Без дърветаПрез 2019 г. екологът Томас Кроутър предизвика глобална мания
Коментари Харесай

Човек, който призова да се засадят трилион дървета, моли хората да спрат да засаждат толкова много дървета

Без дървета

През 2019 година екологът Томас Кроутър провокира световна фикс идея по засаждане на дървета, с цел да компенсира въглеродните излъчвания.

Но в този момент някогашният основен теоретичен консултант за акцията на Организация на обединените нации за трилиона дървета е трансформирал мнението си, оповестява Wired, умолявайки екологичните водачи да спрат всеобщото им засаждане на дървета.

Заемайки позиция на тазгодишната конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата в Дубай, Кроутър посочи подценяваните дефекти на всеобщото засаждане на дървета, като задушаване на биоразнообразието и не толкоз ефикасни уловители на въглерод, както се смяташе преди.

Най-коварното от всички, той предизвести, че засаждането на дървета се употребява „ като опрощение за отбягване на понижаване на излъчванията “, представен от Wired.

„ Ако никой в никакъв случай не беше споделил: „ Засадете трилион дървета “, мисля, че щяхме да са били в доста по-добро пространство ", добави той. „ Но може би нямаше да има толкоз доста звук и внимание към природата, так...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР