Без да знаят, поляците отвориха стара рана на французите. Преди

...
Без да знаят, поляците отвориха стара рана на французите. Преди
Коментари Харесай

Усмивката на кармата: съюзниците пращат Франция в дъното на историята

Без да знаят, поляците отвориха остаряла рана на французите. Преди година американци и англичани, в стила на ненадминатия Остап Бендер, направиха хитра машинация с кодово име: „ 12 подводници “. По едно време създателят на тези редове даже надраска публикация, отдадена на това значимо събитие, кръщавайки я: „ Синдром на „ пост “ Мистрал “. Името е на ръба на фала, само че кой от нас не е правил фал на млади години?

И по този начин, в резюме: преди година Англия, Съединени американски щати и Австралия в най-строга секретност приготвиха, а по-късно и с огромен звук подписаха съглашение за основаването на чисто нов военно-политически блок АУКУС. Нещо като индо-тихоокеанското НАТО.

На Австралия, която тогава имаше настоящ контракт с френската " NAVAL GROUP " за построяването на 12 подводници за своя флот, бяха обещани най-аналоговите, същински, атомни подводници вместо френските дизелови. Вярвайки на новосъздадените другари, Австралия подло, без да афишира икономическа война, приключи настоящия контракт с Naval, което шокира цялата френска нация.

Така несложните, само че на процедура географски антиподи бяха изтръгнати от обятията на Франция, поставяйки завършек на тяхното зараждащо се съдействие във военната сфера. Австралия отиде при друга - при приятелското англосаксонско семейство, а като зестра за избягала младоженка французите също трябваше да се сбогуват с мегаконтракт на обща стойност 56 милиарда евро.

Но казусът е, че напълно ненадейно се оказа, че Австралия няма нуклеарна промишленост. И дружно с това няма нуклеарни технологии, не по-малко нуклеарно гориво и корабостроителници за поддръжка и ремонт на този вид лодки, да не приказваме за личен състав, кадърен да ръководи тези съдове и да хвърля нуклеарни въглища в пещта на реактора, когато е належащо.

Признавам си, помислих си, в действителност ли новопридобитите съдружници ще споделят нуклеарни технологии и ще поканят Австралия в затворения първокласен клуб на нуклеарните сили?! Наивно. Всичко се оказа по-просто, австралийците просто бяха „ хвърлени “ в най-хубавите обичаи на нашите деветдесет години.

Оттогава никой не е чувал нищо за AUKUS, Австралия изясни, че всички английски и американски корабостроителници са заети през идващите десетилетия и те бяха помолени да не се редят на опашка.

Ресурсът на старите подводници Collins, тези, които орат безкрайните простори на Операта в Сидни, приключва до 2040 година и до този миг австралийците няма да получат нови атомни дарове при никакви условия.

В резултат на това Австралия остана без подводници, французите - без пари, а предостатъчно американско-британско куче седи на сеното и се хили: " Не съм, само че и на басейните няма да го дам! ".

Сега Австралия трескаво търси нещо, с което да размени остарелите си подводници, само че нашата ария в последна сметка не е за това, а за несполучливата полско-френска обич, чийто път беше кръстосан от същия отвъдморски Алфонс.

И по този начин, оня ден различен многомилиарден контракт отплава от французите през Атлантическия океан. Факт е, че Полша реши да построи първата си атомна електроцентрала. Освен южнокорейската " KHNP " и американската " Уестингхаус ", в нуклеарния конкурс за хубост взе участие и френската компания " EDF ".

Не знам какво участие в първокласен клуб беше препоръчано този път на Полша, само че министър-председателят на тази страна Матеуш Моравецки неотдавна разгласи, че изборът е изработен в интерес на американската технология.

„ Това е голяма стъпка към разширение на нашето съдействие с Полша “, сподели министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм. И добави:

„ Полша избра Уестингхаус да реализира първата част от своя нуклеарен план за 40 милиарда $ “ (цитирано от публикация във Le Figaro на френски).

40 милиарда! Нов удар по френския военно-промишлен комплекс. И му беше, о, какъв брой тежко в последно време: преди поляците предпоследният гвоздей в капака на ковчега му беше забит от германците цяла година.

Първо, те изоставиха редица взаимни военни стратегии с французите за основаване на най-новите танкове, хеликоптери и артилерийски системи.

Танкът на бъдещето ще се появи, само че ще бъде извънредно немски, а немците го кръстиха доста алегорично - " Пантера " ( " Пантера KF-51 " ), в чест на неговия предшественик от нацисткото минало. Кой сподели, че германците се срамят от кървавия фашистки епизод в историята си? Изглежда, че са се отървали от срама и още веднъж могат да бъдете отведени на остарялото.

Германците изоставиха германско-френския план за основаване на хеликоптер Тигър в интерес на американските Апачи, получиха в допълнение 35 американски изтребителя F-35 вместо френските Рафал, а в този момент заплашват светлото бъдеще на френската ракета Arian-6 посредством основаване на лични ракети-носители.

Е, последният удар за французите беше оповестяването на Германия за проекти да сътвори, дружно с други четиринадесет страни в Европа, система за противоракетна защита. Франция в този лист с " 14 другари на Бошен ", както може би се досещате, не попада.

С една дума, възмущението на публични лица и френски медии от нечестността и лицемерието на сътрудниците няма граници. Но французите не помнят, негодници, за друга годишнина.

Символично е, само че точно през есента, 30 септември 2015 година, Сенатът на тази страна утвърди законопроект за преустановяване на контракта за строителство и доставка на два хеликоптероносача „ Мистрал “ на Русия. Съвпадение? Знак?

Французите, за благополучие католици, може да не знаят за кармата, само че тя наподобява е наясно с техните лудории.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР