Без да се опитваме да звучим параноично, но на Земята

...
Без да се опитваме да звучим параноично, но на Земята
Коментари Харесай

Туристи, по-добре не ходете на тези места, за да не умрете

Без да се опитваме да звучим параноично, само че на Земята има места, които безусловно могат да ни убият.

И даже да не ви се има вяра, постоянно те са доста красиви и притеглят много туристи.

Ако към момента се чудите кои пък може да са те, вижте:

Долината на гибелта, Калифорния



Долината на гибелта е пещта на Земята. Това е най-горещото място на планетата и държи върха за най-високата температура, записвана в миналото (56 градуса по Целзий).

Тук без вода може да оцелеете единствено 14 часа. Ако желаете да отидете на сходно място, само че където е по-малко евентуално да умрете, пробвайте се да посетите Финикс, Аризона през лятото. Това е сходно.

Пустиня Данакил, Еритрея



Разположен на 100 метра под морското ниво, този хубав пейзаж има всичко - от гейзери, които изхвърлят отровен газ до дейни вулкани - нормално към 120 градуса. Всъщност нямате право да изследвате това място без умел лидер, и почтено казано, най-вероятно не би трябвало въобще да ходите самичък.

Змийският остров, Бразилия



Признайте си. Искате ли да отидете на място, което се назовава Змийски остров? Това място, в действителност, се счита за едно от най-опасните на планетата, тъй като тук живее най-отровната змия на Земята, чиято популация покрива целия остров (има към пет змии на всеки квадратен метър).

По закон тук не разрешено да стъпвате, тъй че в случай че не сте авантюрист, който желае да отиде в пандиза, не идвайте. Въпреки че завръщането ви не е обезпечено.

Планината Тор, Нунавут, Канада



Това е най-големият отвесен капан на Земята, разпрострян се на 1250 метра, с ъгъл на наклона от 105 градуса. Тази канара е ужасяваща.

Езерото Натрон, Танзания



Това езеро в Танзания е покрито с алкална солена кора и е извънредно красива панорама. Също по този начин обаче всички живи същества умират, просто като влязат в контакт с него. Ако птица или прилеп инцидентно обърка езерото като място за гореща вана (водата може да стигне 50-60 градуса), не излиза. Сега наподобява ли ви толкоз красиво?

Тауматафакатангихангакоауауотаматеатурипукакапикимаунгахоронукупокаиуенуакитанатаху, Нова Зеландия



Това място не е рисково, само че евентуално ще умрете, преди да можете да го произнесете вярно.

Оймякон, Русия



В отдалечения завършек на Сибир, това е най-студеният град на планетата. През зимата е мрачно в продължение на 21 часа дневно и нормално към -50 градуса.

Ако живеете тук, постоянно консумирате замразено месо. Тук към момента живеят към 500 души. Всички те би трябвало безусловно да тичат от едно място до друго, с цел да не замръзнат до гибел.

Йелоустоун, Уайоминг



Националният парк Йелоустоун е спиращ дъха, само че е и дом на гейзери, изхвърлящи вряла вода и на геотермални басейни със солна киселина. Повечето от тях са тук-там, до които няма да стигнете по нормалните пътеки, само че в случай че излезете от утъпкания път, може и да пострадате.

" Геотермалните атракции са една от най-опасните естествени дадености в Йелоустоун, само че аз не виждам осъзнаване както измежду гости, по този начин и измежду чиновници ", споделя Ханк Хайслер, геолог на парка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР