Без да искаме да разочароваме половината от човечеството, ще трябва

...
Без да искаме да разочароваме половината от човечеството, ще трябва
Коментари Харесай

Наистина ли котките обичат жените повече?

Без да желаеме да разочароваме половината от човечеството, ще би трябвало да го признаем: котките са по-предразположени към дамите. Това привидно фриволно изказване е тествано (какво ли не ревизират учените в днешни дни) и потвърдено от науката.

Мануела Ведл от Изследователския център „ Конрад Лоренц “ към Виенския университет и сътрудниците ѝ са анализирали обществената динамичност сред 41 котките и техните притежатели в домашни условия.

Били оценени както държанието и характерът на хората, по този начин и тези на животните. От резултатите било видно какъв брой мощно си въздействат взаимно любимците и техните стопани във връзка с държанието. Оказало се, че най-силна връзка се основава сред екстровертните дами и младите, игриви котки. Животните имат характерни сигнали, с които демонстрират обичта си и желанието за другарство - да вземем за пример внезапно покачване на опашката нагоре. Котките показват обвързаност, когато: търкат лице, тяло или опашка в стопаните си; побутват ги с чело или с лапа, или „ месят “.  

Учените опровергават изказванието, че котките не се привързват към стопаните си, а единствено към дома. Истината е, че след избран интервал на общуване множеството котки мощно се привързват към от “своите ” хора и страдат, в случай че бъдат разграничени от тях. Много от тях могат да изпаднат в тежка меланхолия след гибелта или заминаването на обичан човек.

Според учените котките дълго помнят благото отношение и го връщат по-късно. И защото нормално дамите са тези, които хранят, гушкат и си играят с животното, то, естествено, фаворизира тях.

„ Известно е, че когато котките и хората се срещнат за първи път, дамите са по-склонни да приказват на котката и котките са по-склонни да отиват при дамите повече в сравнение с при мъжете. “ – споделя Ведл.

Източник: The Daily Cat

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР