Без да искам да звучи като заплаха, ако не успеем ...

Без да искам да звучи като заплаха, ако не успеем

ЗДРАВЕН ФАШИЗЪМ: Кацаров готов да заключи неваксинираните и хората над 60 г.! Заместник на скандалния министър издаде - подготвят дискриминационен локдаун

Без да желая да звучи като опасност, в случай че не успеем да сме задоволително виновни и дисциплинирани, може да се стигне и до локдаун. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на опазването на здравето д-р Александър Златанов.

„ Имаме 7000 души в лечебни заведения. Вече имаме съвсем над 600 в натоварените отделения. При състояние, че на този стадий сме разкрили към 700 за натоварени грижи. Към момента съгласно нуждите поетапно разкриваме кревати за лежащи Коронавирус пациенти”, посочи той.

Златанов увери, че от Здравното министерство имат подготвеност да усилят още натоварените кревати, само че за сметка на други действия. „ Опитваме се по всякакъв начин да не спрем незабавните оперативни интервенции, интервенции и други”, добави зам.-министърът.
обвързвани новини68435преди 19 часа
Той съобщи, че се обмисля за неимунизираните-рестрикция, каквато сега ползва Русия.

" Обмислят се рисковете, преценят се и тогава се взима решаване. Все още не сме решили, само че обмисляме да не излизат от домовете си хората над 60-годишна възраст ", съобщи още той.

Източник: pik.bg