Без да има ясно едно ясно политическо мнозинство, което да

...
Без да има ясно едно ясно политическо мнозинство, което да
Коментари Харесай

ДПС: Без мнозинство няма да има и бюджет

Без да има ясно едно ясно политическо болшинство, което да носи отговорност за дейностите си, а не хвърля в общественото пространство лозунги, няма по какъв начин да се случи и с бюджета. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов пред публицисти в коридорите на Народното събрание за удължаването на бюджета за следващата година.

Иначе от групировката биха желали да бъдат част от такова болшинство и да имат водеща роля в него.

По думите на Чобанов фискална политика и стопанска система не се ръководи с лозунги, а въз основата на реалистична прогноза за развиването, на информация и на носене на отговорност.

Чобанов изясни, че без депутатите не могат да прегледат бюджета. " Дали Народното събрание може да задължи държавното управление - най-вероятно до известна степен, да, само че отново сме на ръба на конституционните правила дали и по какъв начин това може да бъде написано. Решението на държавното управление е вярно в актуалната обстановка ", оцени той.
 В Тристранката няма единодушие за удължителен бюджет
В Тристранката няма единодушие за удължителен бюджет

Служебният кабинет показа причините си, само че част от обществените сътрудници не ги одобриха

Депутатът от Движение за права и свободи уточни, че въпреки всичко това не е пълностоен бюджет, а краткотрайно решение, с цел да се съобразят всички потребности на хората, с цел да може да преживеят зимата умерено. Чобанов прикани партийните водачи да се схванат, което да носи своята отговорност и да взима решения. Той не счита, че сред първо и второ четене депутатите могат да проявят прекомерно огромна фриволност в бюджета. От закон за удължение да се трансформира в пълностоен бюджет мъчно ще се случи, посочи Чобанов и напомни настояванията на Движение за права и свободи: поддръжка за земеделци, поддръжка за общини и поддръжка за бизнеса. Основната мярка, за която Движение за права и свободи упорстват е да бъде основано държавно управление.
 Удължителният бюджет да се концентрира, предложи Дянков
Удължителният бюджет да се концентрира, предложи Дянков

Така се парира голямото политическо и партийно наддаване в пленарна зала

Според него Политическа партия не би трябвало да упорстват за нов бюджет, а да обяснят за какво с техния бюджет се е стигнало до огромни дефицити и задължения над 15 милиарда лева рискът е огромен и до такава степен, че самите работодатели чакат мощен спад на приходите си идната година с над 15% по отношение на актуалната година, което съдържа риск данъчните доходи да не се окажат по-големи, а да има понижение. Има огромен риск и най-вероятно в съществени европейски страни ще има криза, с което ще се забави търсенето на наши артикули, предизвести Чобанов.
 Политическа партия желае от кабинета бюджет незабавно, Движение за права и свободи - без болшинство няма и бюджет
Политическа партия желае от кабинета бюджет незабавно, Движение за права и свободи - без болшинство няма и бюджет

Искрен Арабаджиев подсети, че има три плана, срокът е изминал през октомври, а бюджет не е внесен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР